Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: A Dortmund két rekordot is megdöntött a csoportkörben

Történelmire sikeredett a csoportkör a Borussia Dortmund számára. A Thomas Tuchel által trenírozott együttes ugyanis két igen magasra tett rekordot is megdöntött, s mostantól fogva legalább egy éven át rekordernek számít. Egy megfiatalított, némileg átalakult és totális támadófutballt játszó csapat, mely beírta magát újfent a legrangosabb sorozat kronológiai könyvébe.

bvb

A csoportkör ötödik fordulójában számíthattunk arra, hogy a BVB nagy arányú győzelmet arat a lengyel bajnok Legia Warszawa felett, ám a rekorddöntéshez nem csak Reusék kellettek, hanem a vendég csapat hozzáállása is. Korábban 11 gól volt a rekord a sorozatban egy mérkőzésen, ez még korábban egy Deportivo meccsen jött össze, amikor is a spanyolok 8:3-as vereséget szenvedtek a francia AS Monaco ellenében. A rekord sok éven át fennállt, egészen mostanáig, míg nem a két csapat egymás elleni meccsén Nemanja Nikolics előbb beállította a korábbi rekordot, majd Reus a ráadásban meg is döntötte azt. AZ új gólrekord a Bajnokok Ligája csoportkörében tehát egy adott mérkőzésen 12 találat, a Legia 8:4-es vereséget szenvedett a Südtribüne közönségének szeme előtt.

A másik rekord az utolsó játéknapon a Real Madrid otthonában dőlt meg a mérkőzés 88. percében, amikor is Reus egalizált. Aubameyang gólja colt a huszadik BVB gól a szezonban és egyben rekordbeállítás, majd Reus találata az új rekordot eredményezte, hiszen a csoportkörben még soha egyetlen csapat sem lőtt 21 gólt.

Akik 20 gólig jutottak: Ez mindössze két csapatnak sikerült, a Real Madrid még a 2013/14-es szezonban, míg az FC Barcelona kétszer, egyszer még a 2011/12-es kiírásban, illetve idén.

A BVB csoportmeccsei

Real Madrid – Borussia Dortmund 2-2
Borussia Dortmund  – Legia Warszawa 8-4
Borussia Dortmund  – Sporting CP 1-0
Sporting CP – Borussia Dortmund 1-2
Borussia Dortmund  – Real Madrid 2-2
Legia Warszawa – Borussia Dortmund 0-6