Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: 94. percbe ment tovább a Gent, a Villarreal is továbbjutott

Végéhez érkezett a Európa -liga csoportköre is. A játéknapon több továbbjutó hely is várta gazdáját is a H, J , L jelű csoportban is. Többek között a Gent, Villarreal és a PAOK is továbbjutásért lépett pályára.

2429596_w1

Braga – Shaktar Donetsk  2:4 (1:2)
Helyszín: Stade de Suisse (Bern) Vezette: Pisani C. (Mal)
Gólszerzők: Stojiljkovic (43.), Vukcevic (89.) ill. Kryvtsov (22., 62.), Taison (39., 66.)
Kiállítás: 

A forduló előtt az ukrán Shaktar továbbjutása már biztos volt, a kérdés már csak az volt a potugál Braga megtudja-e tartani második helyét a csoportban. Az ukránok nem vették févállról a találkozót, már az első félidőben Kryvtsov és Taison révén két góllal vezettek, azonban a hajrában Stojiljkovic révén szépítettek a portugálok. A második félidőben tovább folytatódott a Shaktar fölény további két góllal szintén Kryvstov és Taison révén. A mérkőzés végén Vukcevic ugyan még szépített, de a Shaktar könnyedén 4:2-re verte a Bragát. Azonban a portugálok kiestek a további küzdelmektől, mivel a csoport másik mérkőzésen a Gent győzni tudott.

Konyaspor – Gent 0:1 (0:0)
Helyszín: Konya Buyuksehir Torku Arena (Konya) Vezette: Kehlet (dán)
Gólszerzők: Coulibaly (90+4.)
Kiállítás: 

A mérkőzés előtt a belga Gent reménykedhetett a továbbjutásban azonban ehhez a már biztos továbbjutó Shaktar segítségére is szükség volt. Az ukránok segítettek is belgáknak, azonban egészen a 94. percig a Braga állt továbbjutásra, azonban ekkor érkezett Coulibaly és továbblőtte a belgákat.

A csoport végeredménye: 

h

Qarabag – Fiorentina 1:2 (0:0)
Helyszín: Tofiq Bährämov Stadion (Baku)  Vezette: Bebek (horvát)
Gólszerzők: Reynaldo (73.) ill. Vecino (60.), Chiesa (76.)
Kiállítás: Chiesa (84.)

Az azeri Qarabag csapata a továbbjutásért lépett pályára hazai pályán a biztos továbbjutó olasz Fiorentina ellen. Gól nélküli első játékrész követően a firenzeiek szereztek vezetést Vecino révén, a 73. percben az azeriek egyenlítettek Reynaldo góljával, azonban ez még mindig kevés volt a továbbjutáshoz. Negyedórával a vége előtt a 76. percben Chiesa góljával fosztották meg az olaszok az azeriek továbbjutási álmait.

PAOK – Liberec 2:0 (1:0)
Helyszín: Toumba Stadion (Thesszaloniki)  Vezette: Marriner (angol)
Gólszerzők: Rodrigues (29.), Pelkas (67.)
Kiállítás: 

A görög PAOK csapata hazai pályán szerette volna a továbbjutást kiharcolni ehhez mindenképpen győzniük kellett. A 29. percben közelebb is kerültek a továbbjutáshoz, miután Rodrigues szerzett vezetést a hazaiaknak. A második félidő 67. percében Pelkas révén pedig már kettővel vezetett a PAOK és mivel a csoport másik mérkőzésen a Qarabag nem tudott győzni a PAOK folytathatja az Európa-ligában.

A csoport végeredménye: 

j

 

Osmanlispor – FC Zürich 2:0 (0:0)
Helyszín: Osmanlı Stadyumu (Ankara)  Vezette: Jug (szlovén)
Gólszerzők: Delarge (73.), Kilicaslan (89.)
Kiállítás: 

Izgalmas utolsó forduló várt az L csoportra, hiszen bármelyik csapat ott lehetett a két továbbjutó között. A török Osmanlisport volt a legkedvezőbb helyzetben hiszen az első helyről várhatta az utolsó kört és hazai pályán fogadta a svájci Zürich csapatát. A törökök a 73. percben szerzetek vezetést Delarge révén, a csoportelsőséget pedig a 89. percben Kilicaslan biztostotta be, aki csereként lépett pályára.

Villarreal – Steaua Bukarest 2:1 (1:0)
Helyszín: El Madrigal Stadion (Villarreal)  Vezette: Grafe (német)
Gólszerzők: Sansone (16.), Trigueros (88.) ill. Achim (55.)
Kiállítás: Tamas (79.)

A legutóbb kiírás elődöntőse a spanyol Villarreal is az utolsó körben szerette volan bebiztosítani továbbjutását, a román Steaua Bukarest ellenében. A spanyolok jól kezdtek az El Madrigalban és a 16. percben az olasz Sansone révén megszerezték a vezetést. Az első félidőben a románok nem tudtak válaszolni a spanyolok góljára. A második félidő 10. percében a románok egyenlítettek Achim révén, azonban a döntetlen még a Villarreal továbbjutását jelentette. A sárga tengeralattjáró a 88. percben Trigueros révén megszerezték a győzelmet a 80. perctől emberhátrányba kerülő románok ellen és folytathatják az EL-ben.

 A csoport végeredménye: 

l

 Képek: uefa.com