Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Fergeteges St. Etienne-siker, búcsúzó Mainz

Hiába nyert simán a Mainz, továbbjutni nem tudott a St. Etienne parádés sikere miatt. A francia klub lett a csoportelső, amely az Anderlechtet verte kétgólos hátrányból felállva, úgy, hogy egy kihagyott tizenegyes is belefért a későbbi győztesnek. Az Alkmaar a Zenitet verve jutott tovább a gólgazdag meccsen, míg ugyabban a kvartettben a Maccabi győzelme így nem ért semmi kézzel foghatót a csoport végeredménye szempontjából. 

czlzr7ew8aa4gnn

Søderlund (balra) két góllal vette ki a részét csapata 13 perc alatt bemutatott fordításából! (forrás: twitter.com/EuropaLeague)

UEFA Európa Liga – 6. forduló

C-csoport

Anderlecht – St. Etienne 2-3 (2-0)
Gólszerzők: Chipciu (21.), Stanciu (31.), ill. Søderlund (62., 67.), Monnet-Paquet (74.)

A csoport éllovasa, és a kvartett második helyezettje csapot össze egymással. Az Anderlecht már biztosan továbbjutott, így hazai részről nem volt ok az aggodalomra, azonban a francia St. Etienne csak győzelme esetén vehette volna biztosra továbbjutását, míg a Mainz is a továbblépésért küzdött, s a gall klub második helyére vágyott.

Az első igazán nagy helyzetet gól követte! A 21. minutumban Chipciu vágta be a léc alá a beadást követően a labdát, ezzel kerültek előnybe a hazaiak (1-0)!
Acheampong és a románok estéje volt ez, mert előbbi második gólpasszát adta, újból egy román játékosnak 10 perccel az első találat után. A 31. percben Stanciu lövése a kapufán megpattanva jutott a St. Etienne kapujába (2-0)!

Az 53. percben Jorn Van Camp kezezése miatt a vendég együttes jöhetett tizenegyessel. A labda mögé Saivet állt, ám az 54. percben elvégzett büntetője után a bal kapufát talalta el, így az állás nem változott! Ám a 62. percben Søderlund fejesével sikerült szépíteni a francia klubnak (2-1)! Nem kellett sokat várni, jött Søderlund duplája, és a St. Etienne egalizálása! A norvég játékos a 67. percben kapásból lőtte a labdát a léc alá (2-2)! Elképesztő! Belefért egy kihagyott tizenegyes is, és ezzel együtt is képes volt a fordításra a St. Etienne! A 74. percben Monnet-Paquet vágta a labdát a brüsszeli klub kapujába (2-3)! Ez volt a meccs utolsó találata, nagyszerű fordításával pedig elütötte a továbbjutástól a Mainz csapatát a francia együttes, úgy hogy a zöld mézes csapat csoportelsőként zárta a kvartettet!

Mainz – Qabala 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Hack (30.), De Blasis (40.), ill.

A Mainz számára csak a győzelem volt az elfogadható a 0 ponttal utolsó Qabala vendéglátóként. Ugyanakkor a német klub a győzelme esetén sem vehette biztosra továbbjutását, de muszáj volt nyernie a Bundesliga klubnak az esély életben tartásáért is.

A 6. percben Fabian Frei révén állt közel a gólszerzéshez a Mainz, ám a labdarúgó célt tévesztett.
Nagy nyomást helyezett a hazai együttes a vendégekre, s ennek gólok tekintetében eredménye a 30. percben lett. Hack lőtte a kipattanót a léc alá, így már nem csak mezőnyben játszott fölényben – ami nem is volt kicsi – a Mainz (1-0)!
A félidő végéhez közeledve sikerült újra betalálnia a Mainz csapatának! A 40. minutumban Donati beadásánál De Blasis ugrott fel jól és fejelte a labdát a vendég kapuba (2-0)!

A Mainz a folytatásban is fölényben játszott, és helyzeteket alakított ki, de a harmadik gól váratott magára. A legvégéig sem született meg, és hiába focizta le azeri ellenfelét a német klub, a Mainz kiesett, hiszen ezzel egyidejűleg a St. Etienne remeklése továbbjutást ért Brüsszelben!

A C-csoport végeredménye

capture_2016-12-08-20-56-34

D-csoport

AZ Alkmaar – Zenit Szentpétervár 3-2 (2-0)
Gólszerzők: Rienstra (7.), Haps (43.), Tankovic (68.), ill. Giuliano (58.), Wuytens (81. – öngól)

Az Alkmaar a már biztos továbbjutó, egyben biztos csoportelső szentpétervári Zenitet fogadta. A holland együttes számára a győzelem továbbjutást jelentett volna, ám a csoport másik meccsétől függően a döntetlen, és a vereség esetén sem bánkódhattak volna a klub tagjai. Mindezek ellenére egyértelműen győzelmére kellett játszania a hazai csapatnak.

Már a második percben előnybe kerültek volna a hazaiak, viszont Muhren lövése a kapu fölé szállt. Ám nem kellett sokat várni, mindent megtett a továbbjutásért az Alkmaar. A 7. percben Rienstra jutott túl a vendégek védelmén, majd lövése Lodygin hálójába kötött ki (1-0)! Giuliano a 15. percben egyenlített volna, ám Rochet nagy védése miatt elmaradt az egalizálás. A 31. percben is Giuliano próbálkozott, de ekkor is Rochet védte a kísérletet.
Hiába a Zenit helyzetei, a félidő hajrájában megduplázta előnyét az Alkmaar! Tankovic labdája Haps-hoz érkezett a 43. percben, utóbbi pedig lövésével a kapufát is eltalálva szerzett gólt (2-0)! A 45. minutumban Muhr belőtte volna a harmadikat, de csak a kapufát sikerült eltalálnia!

A második félidőben az a Giuliano szépített, aki a fordulás előtt elég aktív volt. Az 58. percben Anyukov passzolt Giuliano-hoz, utóbbi pedig a jobb felsőbe lőtte a labdát (2-1)! A következő minutumban Muhren lőtt volna újabb gólt a hazaiak javára, de Lodygin a helyén volt. A 68. minutumban újra kettő volt közte! Tankovic távoli lökete megpattant a felsőlécen, majd a labda kikötött a Zenit kapujába (3-1)! A 81. percben viszont még szépített a Zenit! Az orosz együttes második gólját egy Alkmaar játékos szerezte, Wuytens öngóljával módosult az eredmény (3-2)! A vége is ez lett, a csoport második helyét így a holland együttes szerezte meg, első pedig az általa legyőzött Zenit lett.

Maccabi Tel-Aviv – Dundalk 2-1 (2-1)
Gólszerzők: Tan Bel Haim II. (21. – büntetőből), Micha (38.), ill. Dasa (27. – öngól)

Mindkét együttes úgy lépett pályára, muszáj győznie ahhoz, hogy egyáltalán esélye legyen a legjobb 32 közé jutásra.

A 8. percben már úgy tűnt, ünnepelhetnek a hazaiak, azonban Tan Bel Haim II. gólját les miatt érvénytelenítették. Majd a vendégek részéről a 20. percben Rogers vétett szabálytalanságot a Dundalk tizenhatosán belül, így jöhetett a hazai tizenegyes! A labda mögé Tan Bel Haim II. állt, aki újból a kapuba lőtt, ezúttal viszont érvényes volt a gólja (1-0). A 27. percben jött a válasz, mégsem Dundalk játékos talált a hazai kapuba, hanem Dasa öngólja révén lett egyenlő az állás (1-1)! Viszont újból sikerült előnybe kerülnie az izraeli klubnak, amikor az első gólt szerző Ben Haim tette a labdát Micha elé, utóbbi pedig nem tudott közelről hibázni a 38. percben (2-1)!

A folytatásban viszonylag hamar, 5 perc elteltével jött a hazai gól, ám Kjartansson találatát az azt megelőző szabálytalanság miatt érvénytelenítették. Több gólt nem látott a publikum, ráadásul hiába nyert, a Maccabi nem juthatott tovább ma este, hiszen az Alkmaar sikere ezt nem tette lehetővé.

A D-csoport végeredménye

capture_2016-12-08-20-57-25

Nagy Dávid