Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Korhuték ellen esett ki a Southampton!

Múltkor eldőlt, az Inter nem juthat tovább, ám most az is eldőlt, a csoport másik favoritja sem lesz ott a kieséses szakaszban – a Southamptont Korhuték búcsúztatták! Az Inter végül búcsúzóul legyőzte a csoportelsőt.

2429776_w1

Korhut (balra) sokáig a pályán volt, viszont csapata sikerét már a kispadról ünnepelhette (forrás: uefa.com)

UEFA Európa Liga – 6. forduló

K-csoport

Southampton – Hapoel Be’er Sheva 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Van Dijk (90+1.), ill. Buzaglo (79.)

A csoport kiemelt találkozójaként tekinthetünk erre a meccsre, hiszen ezen két csapat közül az egyik a Sparta Praha oldalán juthatott tovább, ezt már a meccs előtt lehetett tudni, így izgalmas összecsapásra volt kilátás Angliában.

Már a 3. percben megszerezte volna a vezetést a Southampton, ám Charlie Austin fejesét Goresh kapus nagy védése követte. Ezután a 20. percben a vendégek akartak betalálni, de Buzaglo lövése fölé ment. A 36. minutumban Redmond vette célba a vendégek kapuját, de a Hapoel hálóőre védeni tudott. A félidő lényeges eseményei ezek voltak.

A fordulás után a Southampton közel állt a 68. percben a vezetés megszerzéséhez, de Van Dijk fejese kevéssel mellé ment. A 79. percben megtört a jég, Buzgalo révén pedig előnybe kerültek a vendégek, akiknél két perccel korábban cserélték le Korhutot (0-1)! A 89. minutumban Yoshida igyekezett egalizálni, de fejese a vendégek kapusáé lett. Azon ezzel még nem volt vége! A hosszabbítás első percében Van Dijk kiegyenlített (1-1)! Yoshida még 93. percben győztes gólt is fejelt volna, de a labda kevéssel mellé ment, így hazaiak nem örülhettek a lefújás után. A vendégek a Sparta Praha oldalán jutottak tovább, Korhutéknak így a legjobb 32 között folytathatják a küzdelmeket. Későn ébredt a ‘Soton, és két nagy klub is elvérzett ebben a csoportban.

Internazionale – Sparta Praha 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Eder (23., 90.), ill. Marecek (54.)

Az Inter csúfosnak mondható szereplése révén már az utolsó előtti fordulóban eldőlt, hogy a milánói klub nem juthat be a sorozat legjobb 32 csapata közé, míg soros ellenfele, a Sparta Praha csoportelsőként zárta a kvartettet.

Az első nagy helyzetet az Inter dolgozta ki, majd Eder lövése épphogy elszállt a keresztléc fölött a 11. percben. A 23. percben is Ederé volt a főszerep, de nem erőltette meg a prágai klub kapusát, Koubek könnyen védett, ám az egyszemélyes Inter vezető találatát mégis meg tudta szerezni Eder, aki bevágta a kipattanót (1-0)! Több komoly helyzet sem adódott már a fordulásig, így a szünetre a hazaiak vonulhattak előnnyel.

Nem kellett sokat várni, az 54. percben jött az egyenlítés! A vendégek gólját Marecek szerezte, aki a beívelés után fejelte a léc alá a labdát (1-1)! Ráadásul a 65. percben a vezetés megszerzésére is lehetőség adódott vendég részről, amikor Andreolli szabálytalansága után tizenegyest kapott a vendég együttes. Dockal büntetője azonban nem ért célba, a labda Carizzo kapusé lett! A 80. percben az Inter próbálkozott gólszerzéssel, de Biabiany lökete kevéssel mellé ment.
A végén a meccset végül megnyerte az Inter! A nyerőember is ki más lehetett volna, mint Eder, aki a 90. percben Ansaldi passzát vágta be a vendégek kapujába. Ezzel győzelemmel búcsúzott az Európa Ligától az Inter.

A K-csoport végeredménye

capture_2016-12-08-23-20-54

Nagy Dávid