Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Footgolf “BL”: Új bajnokot avatnak vasárnap

A világ legrangosabb sorozata az utolsó, tizenhatodik fordulóhoz érkezett. Vasárnap a marokkói Marrákesben eldől, a listavezető, holland Jim Kuipers vagy az őt követő Alexandre Richer nyeri a European Footgolf Tour (EFT) harmadik kiírását. Hazánkat öten képviselik, az argentin futballsztár, Roberto Ayala is a mezőnyben.

noria-golf-club-2016-4

Festői táj – hegyek, pélya és klubház Marokkóban 

Háromnapos versennyel zárul az idei EFT. Az európai sorozat idén másodszor hagyja el a kontinenst, szeptemberben az Egyesült Államokba látogatott, most pedig a finálét rendezik Afrikában, Marokkóban, a Noria Golf Club két pályáján. Az eddigi két sorozatban svájci siker született, 2014-ben David Mancino, 2015-ben Lionel Jacot diadalmaskodott, idén is utóbbi áll jobban, tizenegyedik helyről várhatja a finálét. A két helvétről nevezték el a két 18 szakaszos pályát, ahol pénteken és szombaton zajlanak az első két nap versenyei. A szombati napot követően a játékosok szavazatai alapján dől el, a Mancino vagy a Jacot pályán koronázzák királlyá a holland Jim Kuiperst vagy a francia Alexandre Richert. Ők ketten döntik el ugyanis a bajnoki cím sorsát. Hogy a harmadik helyet a brit Karl May meg tudja-e tartani, nagy kérdés, mert bőven akadnak olyanok, akik beérhetik. A csapatverseny első helye minden bizonnyal Hollandia és Anglia között dől el.

Érdekesség, hogy négy volt válogatott labdarúgó is pályára lép. Az argentin Roberto Ayala, a szlovák Jan Kozák (az idei footgolf vb-n dobogóra állhatott), valamint két marokkói, Youssef Safri és Rachid Daoudi is részt vesz a zárófordulón.

A magyar csapat öt fővel képviselteti magát. Podusil György, Tajtyi Róbert (mindkettő BFGT), Németh Gábor (FTC Footgolf), Gelencsér Gábor (EMFGSE) és Molnár Arnold (Nimród) célja, hogy egyéniben és csapatban is előrébb lépjenek. A legjobb magyar Papp Péter (BFG) a 18., de nem utazik Marokkóba. Podusil György egy jó eredménnyel viszont nagyot léphet előre a 25. helyről. A hetedik helyen álló csapat még az ötödik helyet elcsípheti.

Íme az élmezőny a záróverseny előtt

eft-jo

Forrás: magyarfootgolf.hu