Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nikolics: “Távozom”! – A konkrét ajánlatairól is beszélt a csatár

A Legia Warszawa magyar válogatott támadója Nemanja Nikolics tiszta vizet öntött a pohárba és totális őszinteséggel beszélt jelenlegi helyzetéről, az elmúlt hetekről és hónapokról, illetve lehetőségeiről és a folytatásról az M4 Sport Sportreggeli című műsorában. A gólfelelős egyértelműen csalódott lehet a Bajnokok Ligája miatt, s kijelentette és ezt a klubvezetéssel is tudatta, hogy a télen távozik. Három irányelv létezik, USA, Kína és Nyugat-Európa. 

nikolics

Nemanja Nikolics bombaként robbant tavaly a lengyel élvonalban, 28 góllal gólkirály lett, emellett pedig az év játékosának is megválasztották. Csapatával kupát és bajnokságot nyert, előbbiben 6 góllal szintén gólkirály lett. Gólpasszok tekintetében is kimagaslóan teljesített, 10 alkalommal szolgálta ki a társakat, mely holtversenyben az első helyre volt elegendő. Összességében 38 ponttal toronymagasan nyerte a pontlistát (kanadai táblázat).

Ezek után a Legia indulhatott a BL-ben, a csapatnak három párharcot kellett nyernie a főzablához. A bosnyák bajnok Zrinjski ellen 1:1; 2:0 után lépett tovább a Varsó, mindhárom gólt Nikolics szerezte. A következő körben a szlovák címvédő Trencin elleni párharcot (0:0; 1:0) egyenlete egy találat döntötte el, a főszereplő újfent a magyar támadó volt. Az utolsó ellenfél az ír Dundalk volt, a 2:0-ra megnyert odavágó első gólját Nikolics lőtte. A visszavágó (1:1) volt a selejtezősorozat egyetlen mérkőzése, amikor a gólfelelős nem talált be. A Legia 7 góljából 5 találatot jegyzett Nikolics, aki nélkül nem jöhetett volna össze a csoportkör. Ezek után a korábbi Vidi játékos a maradás mellett döntött, ám a csoportkörben nem igazán számoltak vele. Mindössze kétszer volt kezdő, s akkor sem kapott egész meccset, háromszor kapott kevesebb mint fél órát, legutóbb pedig a padról nézhette végig a Sporting elleni meccset. Összességében 5 meccsen mindösszesen 187 játékperc jutott neki, a Dortmund ellen pedig csereként beállva gólt lőtt. – “Pihenés nélkül kezdtem el játszani a selejtezőkben. Két napot kaptam, aztán jöttem is vissza Varsóba. Éreztem, hogy nem voltam friss, és kell a pihenő, de örülök, hogy a góljaim fontosak voltak a BL-selejtezőben. Azt is mondhatjuk, hogy ha nincsenek azok a gólok, akkor nincs BL se. Amikor maradtam, azt gondoltam, nagyobb szerepet kapok a csoportkörben. Nem is tudtam másképp gondolni. Nem tudtam, miért kerülnék ki a kezdőből, de így történt. Ha nem magyarázzák el, akkor most sem fogom tudni, hogy miért kezdtem csak kétszer. Szomorú vagyok és csalódott, de örülök is, mert ez volt az első BL-csoportköröm. Örülök, hogy nyolc év után újra magyar játékos rúgott gólt a BL-ben.”

nikoo-fill-670x450

“Van még másfél éves szerződésem, úgyhogy nem tudom mi lesz, de vannak terveim, eljött az idő a váltásra. Amikor egy játékos elért mindent, akkor keresi az új kihívásokat, én is így vagyok vele. Másfél év után elmondatom, hogy bajnok és kupagyőztes vagyok. Tavaly mindent elértem, én lettem a legjobb játékos, a legjobb csatár és a gólkirályi címet is megszereztem. Azzal, hogy a BL-be jutottunk, tényleg mindent elértem. Beszéltem a klubbal másfél hónappal ezelőtt, elmondtam én is és ők is a terveim. Arra jutottunk, hogy a legjobb döntés, hogy most télen elmenjek.” – ezt követően Nikolics konkrétumokról is beszélt – “A Hull City nyáron annyira konkrét volt, hogy a klubok már megegyeztek. Én is beszéltem a Hullal, de mi nem tudtunk megegyezni. Aztán volt egy kis káosz, mert új tulajdonos lépett be az egyesületbe, és végül nem szerződhettem oda. De amikor már BL-be bejutottunk, nálam is fordult a kocka, nem akartam mindenáron elmenni, úgy voltam vele, ki tudja, hogy valaha játszani fogok-e a BL-ben. Úgy döntöttem, hogy maradok. Most más a helyzet, a Chicagóval is konkrét dolgok történtek. A menedzserem egyeztet velük, napi kapcsolatban vannak, várom a fejleményeket, de még korai, el se kezdődött az átigazolási időszak. A Chicago mindenesetre olyat vázolt fel, ami motivál, hogy odamenjek. Ezzel egy új élet kezdődne, új dolgokat próbálnék ki, és a család szempontjából sem lenne rossz. Pláne a gyerekeknek az iskola miatt. Kínából is voltak megkeresések, onnan még nincs semmi konkrét, de beszélgetések már történtek. Próbálok jó döntést hozni, mint mindig. Szeretném megtalálni saját magam, olyan erős pozíciót kapni, amit a Legiában kaptam. Gólokat akarok szerezni és jó eredményt elérni. Jól átgondolom a döntést, hogy ne hibázzak.”

niko-kerdes