Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Átigazolásfigyelő: Kun Bertalan előtt kinyílik a lehetőségek tárháza

Kun Bertalan neve egyre többek számára ismerősen csenghet. Ez nem véletlen, hiszen a magyar labdarúgás egyik legnagyobb ígéretéről beszélünk. Már 16 esztendősen profi szerződést kapott, melyet rövidesen egy évvel meghosszabbított holland nevelőklubja a PSV Eindhoven. A kontraktus azonban 2017.06.30-án lejár, a felek pedig még nem egyeztek meg a folytatást illetően. A nemzetközi átigazolási szabályok értelmében Berci és menedzsere Soós Kálmán így 2017.01.01-től fogva meghallgathatja más csapatok ajánlatait. 

berci

Megkeresésünkre Soós Kálmán elmondta, hogy nem ragaszkodnak a PSV Eindhovenhez, amennyiben a klub nem kezeli megfelelő szinten  tehetséges játékosát. – “November elején találkoztunk a PSV vezetőivel, akik akkor jelezték, hogy komolyan gondolják a hosszútávú együttműködést. Erre írásban is ígéretet tettek, talán ennek köszönhető, hogy Bertalan debütált a Jong PSV-ben. Jelen állás szerint 3-4 Premier League klub érdeklődik iránta, ám nem csak a szigetországban vannak kérői. Két portugál sztárcsapat is szívesen látná soraiban Bertalant. A kvalitásaival mindenki tisztában van, nem kérdés, hogy mire hivatott, ám az igen, hogy hol teljesedhet ki.”

A PSV Eindhoven az idei esztendő statisztikái alapján igen mostohán bánik egyik, ha nem a legnagyobb ígéretével, akinek az edzésmunkája, és annak statisztikái kimagaslóak. Berci gyorsasága és helyzetfelismerése lenyűgöző. Mutatunk egy 12 másodperces kontratámadást, melyet érdemes szegmensekre és képkockákra bontani. Az időegység alatt megtett út és az utolsó 3 másodperc. Ez a 3 másodperc az, ami a játékos egyéni komplex képessége: skills, physical, tactical and mental… (erre a játékosmegfigyelők is igen sokat pontot adtak), amit roppant kevesen tudnak az ő korában. Kimondva vagy kimondatlanul, Kun Bertalan korosztályának az egyik legnagyobb tehetsége nem a magyar, hanem a nemzetközi szinten is.

Íme egy bizonyíték a sok közül

Kun Bertalan a videón 02:22-kor a saját kapuja elől indul, a játékszert 11 másodperccel (02:33) később az ellenfél kapujánál veszi át, majd két védővel a nyakán 3 másodperc alatt (02:37) megoldja a helyzetet és gólt lő.

Modellezzük két képpel is az események sorát

Sárga karikával jelöltük Berci pozícióját, illetve szintén sárga körrel az aktuális időt

1
2

Korábbi anyagaink Kun Bertalan kapcsán
– Peronne Cup: Kun Bertalan vezérletével a PSV bronzérmes
– Bontogatja szárnyait a PSV magyar játékosa
– Exkluzív interjú a PSV magyar reménységével
– Kun Bertalan nagy napja a PSV-ben