Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ennyi volt? Jese visszatérhet a gyökereihez

Az elmúlt fél évet látva egyértelműen rossz döntésnek tűnik Jese Rodriguez részéről a francia kaland, a legfrissebb hírek szerint pedig klubváltásra készül a fiatal támadó.

jese-rodriguez-paris-saint-germain

A nyáron sokat lehetett elmélkedni Jese és a Real Madrid kapcsolatáról. Jól tette-e a Real, hogy elengedte egy újabb fiatal tehetségét? Vajon ismét megismétlődik-e az, ami Moratával esett meg? Jese tud boldogulni Madridtól távol is? Az év vége felé nagyon úgy tűnik, hogy a Real járt jobban azzal, hogy Jese végül 25 millió euró ellenében a PSG-hez került.

A 23 éves támadó nagy reményekkel érkezett Párizsba, ahol kezdetben úgy tűnt, minden adva van számára a sikeres szerepléshez. Unai Emery révén új edzője lett a csapatnak, a szintén a spanyol bajnokságból érkező tréner pedig talán tovább javította az esélyeit – az eredmények azonban rendre elmaradtak.

Ebben a szezonban csak 368 percet töltött pályán (három sorozatot is figyelembe véve), ennyi idő alatt pedig mindössze két gólig jutott. Nem túl izmos mutatók ezek egy olyan embertől, aki azért érkezett a Paris Saint-Germain-hez, hogy megmutassa: ő nem a Real cserecsatára, hanem sokkal több rejlik benne. A helyzet viszont nem a tervei szerint alakul – váltani kell.

A Marca arról ír, hogy már a télen visszatérhet Spanyolországba Jese, ráadásul egy számára nagyon kedves helyre: szülővárosában, Las Palmasban találhatja meg újra a formáját. A kanárik részéről egyértelmű az érdeklődés, nagyon szívesen látnák őt és már meg is történtek az első egyeztetések a két csapat között Jese kölcsönvételét illetően.

A Marca szerint egy 6 hónapos kölcsönszerződés lehet ebből, ami a játékosnak nyilván nem lenne ellenére – csakis Emery és az ő szakmai stábja állhat az üzlet útjába. Akad persze más kérője is a spanyol játékosnak: a Serie A-ból az AS Roma érdeklődik iránta, de ez a pletyka nem áll túl erős lábakon. Az is kérdéses még, hogy miként állná meg helyét Jese az olasz bajnokságban, ami kétségtelenül más stílusú, mint a többi topliga – mondjuk Callejonnak bejött a váltás a Real neveléseként.

Baranyai Balázs