Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING! – Nikolics aláírt új klubjához…

Ma reggel még nem volt biztos, de a délután folyamán Varsóban sikerült nyélbe ütni az üzletet. Több órás egyeztetés után az amerikai Chicago Fire megegyezésre jutott a Legia Varsóval és Nikoliccsal. A magyar támadó 3 éves szerződést írt alá a MLS-ben szereplő klubbal. A hírek szerint nagyjából 3 millió eurót zsebelhet be a lengyel bajnok Nikolicsért.

niko_poznanban

Nikó 2015 nyarán érkezett a lengyel fővárosba. Azóta lengyel bajnok és kupagyőztes lett, valamint elnyerte a gólkirályi címet is. 2015 őszén szerepelt az Európa-liga csoportkörében, 2016 őszén pedig a Bajnokok Ligájában is. 2016-ban az év játékosa lett Lengyelországban. A Legia színeiben 86 mérkőzésen 55 gólt szerzett. A Legia ezzel elvesztette legjobb játékosát…

Chicago Fire alapításában az ott élő nagyszámú lengyelség alaposan kivette a részét. Így került ide kezdetben Piotr Nowak, Jerzy Podrozny és Roman Kosecki is. Nowak jelenleg a Lechia Gdańsk edzője, de 1998 és 2002 között a Fire egyik legnagyobb sztárja volt. Az 1997-ben alapított klub 1998-ban megnyerte a bajnokságot, azóta azonban ezt nem sikerült megismételniük. 2012 óta pedig nem sikerült bejutniuk a rájátszásba sem. A klub eddigi legnevesebb játékosa a bolgár Hrisztov Sztojcskov volt, aki 2000 és 2002 között játszott a Fire színeiben.

Ajánljuk minden kedves olvasónk figyelmébe – LENGYEL BAJNOKSÁG MAGYARUL – Minden, ami lengyel foci…

Nikolics beilleszkedését segítheti, hogy a Chicago Fire vezetőedzője is szerb. Veljko Paunović a Partizan és az Atletico Madrid egykori játékosa 2015 óta irányítja a csapatot. Ismerőse is lesz Nikónak. Arturo Álvarez salvadori középpályással 2013 és 2015 között a Videotonban csapattársak voltak.

Forrás: ekstraklasa.hu