Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nikolics: “Így döntöttünk, nincs ebben semmi furcsa” – exkluzív

Nemanja Nikolics a keddi nap folyamán aláírt új klubcsapatához. A klubváltásról már mi is beszámoltunk, a lengyel foci híreiről jól értesült magyar oldal,  a FociClub.hu társoldala, az ekstraklasa.hu pedig exkluzív interjút készített a magyar válogatott támadóval még a reggeli órákban. 

nikolics001

Ma reggel több internetes portálon (Fakt, Sportowe Fakty) megjelent a hír, miszerint kész tény az átigazolásod a Chicago Fire csapatához. Igaz ez?

Ameddig nem írok alá, addig semmi sem biztos. Természetesen vannak ajánlatok és az emberek találgatnak, hogy hova fogok menni, de amíg a szerződés nincs aláírva, addig nem tudom megmondani, hogy végül hova fogok igazolni. Először alá kell írnom a szerződést, és majd utána tudunk erről beszélni. Remélem, hogy pár nap múlva meglesz a döntés, hogy hol fogom folytatni a pályafutásomat. Még nem írtam alá sehova, addig nem is tudok úgy gondolkodni, hogy már el is igazoltam.

Hogy tekintsz vissza erre a másfél évre, amit a Legia Varsóban eltöltöttél? Tudatosítottad magadban, hogy beírtad magad ennek a klubnak a történetébe? A klub fennállásának 100. évében gyakorlatilag mindent megnyertél, amit megnyerhettél egyénileg is és a klubbal is.

Szerintem az nem az én feladatom, hogy eldöntsem, hogy beírtam-e magam van sem a Legia történetébe. Az eredmények önmagukért beszélnek. Szerintem nagyon szép sikereket értünk el együtt. Nem tudom elmondani szavakkal, hogy mit érzek, vagy hogy mit éreztem akkor, amikor a hétvégén lementem a pályára, és lehet, hogy az volt az utolsó meccsen a Legiában. Fantasztikus dolgokat értünk el, valaki egész pályafutása alatt sem éri el azt, amit én itt Varsóban másfél év alatt. Tényleg mindent megnyertünk a csapattal, de egyénileg is elértem mindent. Voltam legjobb csatár, gólkirály, sőt most is a góllövőlista éléről távozom. Így nyugodt szívvel és tiszta lelkiismerettel tudnék távozni, de először várjuk meg a szerződés aláírását, akkor lesz minden biztos. Az tény és való, hogy ebben a másfél évben játszottam a legjobban a karrierem során. Soha nem voltam még ennyire eredményes, és soha nem fogom ezt a másfél évet elfelejteni. Ezt nem tudja tőlem senki elvenni.

niko

Ha minden ennyire szép és jó volt. Te is jól érzed magad, a klubnak is szüksége van a góljaidra, akkor mégis mi az oka annak, hogy eligazolsz?

Egyfelől a Legia egy olyan klub, amely ebből is él, hogy eladja a játékosokat, így töltik fel a büdzsét. Nekik is egy jó reklám, hogy sok játékost vesznek meg tőlük, így sok játékosnak vonzó a Legia ajánlata. Másfelől pedig eljött az a pillanat, amikor váltani kell. Minden játékos életében van ilyen, de azt soha nem lehet tudni, hogy mikor a legjobb. Ez egy nagyon nehéz pillanat, mert csak egy másodpercnyi döntés: vagy döntesz, vagy halogatod, hogy majd fél év múlva, majd a következő szezonban, és addigra véget ér a karriered. Abban állapodtunk meg a klubbal, hogy most jött el a pillanat, amikor váltani kell. Azt se felejtsük el, hogy a futball egy biznisz is. Ingyen jöttem, másfél év alatt mindent megnyertünk, így most itt van a lehetőség arra, hogy én is, illetve ők is keressenek pénzt. Így döntöttünk, nincs ebben semmi furcsa.

Ha egy játékos elér egy határt, ha már nincs olyan cím, amit nem nyert meg, akkor könnyebb a döntés. Ha például nem nyertem volna meg a bajnokságot, akkor lehet, hogy azt mondanám, hogy meg akarom nyerni, ezért maradok még egy évet, hogy megnyerjük. Most nem ez a helyzet, tehát új motivációkat is keresek.

Ajánljuk minden kedves olvasónk figyelmébe – LENGYEL BAJNOKSÁG MAGYARUL – Minden, ami lengyel foci…

Azt azonban hangsúlyoznom kell, hogy a klub nagyon korrekten viselkedett. A klubigazgató előtt le a kalappal, még soha nem tapasztaltam ilyet, hogy ennyire korrekten bántak volna velem. Természetesen a Videotonnal is nagyon jó volt a kapcsolatom, de nem úgy mentem el, ahogy akartam. Nem haragszom ott sem senkire, nagyon jó kapcsolatot ápolok a Videoton vezetőivel, de itt más volt egy kicsit a dolog. Az első perctől fogva megbíztak bennem. Azt mondták, hogy én dönthetek, és ahogy én döntök, ők azt el fogják fogadni, mert nagyon sokat tettem a klubért. Ezt az ígéretüket maximálisan be is tartották. Hozzá kell még tennem, hogy a klub is nagyon sokat tett értem, hogy jobb játékos és jobb ember legyek. Nagyon erős kapcsolat alakult ki köztünk, ezt soha nem fogom elfelejteni.

Egy utolsó kérdés. Szakmailag is előrelépés lesz az átigazolásod?

Egy ilyen döntésnél persze sok mindent figyelembe kell venni. Vannak célok és vannak álmok. Én nem az álmokban, hanem a valóságban élek. Meg kell nézni, hogy milyen ajánlatok vannak és azok közül lehet választani. Természetesen figyelek arra, hogy minden tekintetben jó döntést hozzak.