Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Januárban rövid távú megoldásként érkezhet jobbhátvéd? – Sajtóhír

Spanyolországi sajtóhírek szerint az FC Barcelona továbbra is kacérkodik Dario Srna esetleges januári átigazolásával.

(Kép: anyfeed.in)

Dario Srna neve már korábban felmerült Barcelonában, mint az a játékos, aki az amúgy remek szezont futó Sergi Robertoval ellentétben klasszikus értelemben véve is jobbhátvéd, így tökéletes alternatívát jelenthetne a spanyol számára.
Mint ismert Luis Enrique nem igazán számol a korábban nagy reményekkel szerződtetett Aleix Vidalra, annak ellenére sem, hogy Vidal decemberben azért több ízben is – például egyszer a Bajnokok Ligájában, kétszer pedig a spanyol kupában – megkapta a lehetőséget a bizonyításra.

A spanyol lapok szerint Luis Enrique legnagyobb problémája továbbra is a jobbhátvéd-kérdés, melyet az edző nyomására Barcelonában orvosolni készülnek a hamarosan nyíló átigazolási piacon.
Itt jön képbe Dario Srna, aki nemzetközi szinten egy elismert, tapasztalt játékos, ráadásul aprópénzért érkezhetne a klubhoz, hiszen egyrészt már 34 esztendős, másrészt jelenlegi csapatánál, a Shakhtar Donyeckné 2017 nyarán lejárna a szerződése is. A Marca szerint a 134-szeres horvát válogatott szerződtetése gondolkodó ejtheti a Barca vezetőit. A madridi sportnapilap azonban hozzáteszi, Srna elsősorban rövid távra jelenthetne megoldást Luis Enrique számára, továbbá a játékos Ukrajnában kapott magas fizetését a katalán fővárosban  mindenképpen csökkentenék, így az ügy még egyáltalán nincs letisztázva…
Sőt mi több, az sem zárható ki, hogy Aleix Vidal marad a csapattal a szezon hátralévő részében, a Barca pedig nyáron hosszú távra keres megoldást jobbhátvéd posztra.