Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Clattenburg: “Megfontolnék egy Kínából érkező ajánlatot..”

Gyakorlatilag most már naponta találkozni olyan hírekkel a különböző sportoldalakon, amelyek arról szólnak, hogy egy-egy valamire való futballsztár a feltörekvő, dúsgazdag kínai ligába szerződhet, vagy pedig már konkrét átigazolások kapcsán hüledezhetünk az elképesztőbbnél elképesztőbb összegek miatt. Mi magunk is beszámoltunk az említett témában igen sok történésről, ezeket IDE KATTINTVA megtalálhatjátok az “Átigazolási hírek” rovatot végiggörgetve. Ám most már nemcsak játékosok, hanem játékvezetők leigazolásáról is szó van…!

4873149

Mark Clattenburg nevét alighanem nagyon sokan ismerik futballberkekben, és áldják vagy átkozzák a nevét attól függően, hogy a csapatuk kárára vagy javára ítélt-e kétes szituációkban. Akárhogy is, a 41 éves angol játékvezetőt a világ élvonalába sorolja a szakma. Mi sem bizonyíthatja ezt jobban, mint a legrangosabb meccsek felsorolása, melyeket Clattenburg a 2016-os esztendőben vezetett: Bajnokok Ligája-döntő, Európa-bajnoki döntő. Előkelőbb feladatokra fel se kérhették volna a brit bírót.

A napokban szárnyra keltek olyan hírek, miszerint Mark Clattenburgre szemet vetettek a Kínai Labdarúgó Szövetségnél, és szívesen elcsábítanák őt saját bajnokságukba, hogy ott emelje a színvonalat. Ahogy az Kínában szokás, csillagászati fizetést is kapna az angol sporttárs.

Clattenburg pedig most meg is szólalt az ügyben.

“Kína fejleszteni akarja saját futballját, ez látszik az igazolásaikon, és azon, ahogy neves szakembereket toboroznak a ligába. Amennyiben adódna egy lehetőség számomra – hangsúlyozom, a Premier League-gel élő szerződésem van -, biztosan átgondolnám a karrieremmel kapcsolatos hosszú távú stratégiámat. Mennyi ideig tevékenykedhetek még játékvezetőként? Immár 12 éve dolgozom az angol futballban, és ami azt illeti, ez egy csodálatos 12 esztendős periódus volt.” – mondta Clattenburg. – “Még nem kaptam semmiféle ajánlatot, de ha megkeresnének, biztosan megfontolnám. Ám jelenleg élvezem azt, hogy a Premier League-nek és az UEFA-nak dolgozhatok.”

Az angol játékvezető azt is jelezte, hogy akár karrierje végeztével is szívesen tevékenykedne a kínai futballban.

“Engem soha nem a pénz vezérelt játékvezetőként… Ez inkább arról szólna, hogy valami másba fogjak, esetleg változtassak dolgokon, vagy segítsek a toborzásban. Ha most nem is megyek külföldre, a jövőben szívesen dolgoznék egy másik ország játékvezetésének fejlesztésén, hasonlóan Howard Webbhez, aki Szaúd-Arábiában tette ugyanezt.” – avatott be mindenkit jövőre vonatkozó terveibe Clattenburg. – “Fontos, hogy egy adott bajnokság játékvezetése is megfelelő minőségű legyen. Kínába kiváló játékosok érkeznek, és még fognak is a következő években. De ha számottevő bajnokságot akarnak kiépíteni, mindent a megfelelő alapokra kell helyezni. A játékvezetés pedig fontos része a futballnak….”

Bárhogy alakuljon is Clattenburg jövője, egy dolog biztos: diszkréten beajánlotta magát a kínai ligának.

Szerző: Draskovics Tamás