Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ibrahimovic: ”A kritikákból rengeteg erőt merítek”

A Manchester United svéd gólvágója a svéd  Zlatan Ibrahimovic a Guardian hasábjain üzent az őt kritizálóknak, akik szerint képtelen lesz megállni a helyét a Premier League-ben. 

FOOTBALL - WAYNE ROONEY TESTIMONIAL - MANCHESTER UNITED v EVERTON

Amikor tavaly nyáron kiderült a svéd gólvágó elhagyja Párizst és a világ legkeményebb és legjobb bajnokságába igazol, a kritikusok ezt követően túl öregnek nevezték, hogy a legmagasabb szinten futballozon egy olyan bajnokságban ahol még az ünnepek alatt sincs megállás.

Az angol Guardion készített egy interjút Ibraval és arról is megkérdezték mi a véleménye az őt kritizálókról. A svéd nem fogta vissza magát és őszintén elmondta a véleményét kritikusairól. „Minden évben hívtak a Premier League-be, de csak akkor akartam váltani, amikor az emberek többsége már azt hitte, túl vagyok a csúcson. Azt mondták, nem leszek elég jó, de ahogy mindig, most is megmutattam nekik, hogy jobb, ha befogják a szájukat. A kritikusokat azért fizetik, hogy hülyeségeket beszéljenek, engem viszont azért, hogy játsszak. Ráadásul ezekből a kritikákból rengeteg erőt merítek”

Ibrahimovic a PL-ben eddigi 18 mérkőzése során 12 alkalommal volt eredményes holtversenyben az Arsenal gólvágójával Sanchez-el, mindössze a 14 gólos Diego Costa termelt többet az idei bajnokságban. Ami pedig a 2016-os évet tekinti Messi után a svéd gólvágó volt a legeredményes játékos 50 találattal.

A 35 éves Ibrat arról is megkérdezték mit gondol a nagy hajtásról a szigetországban, hogy még az ünnepek alatt sem pihenhetnek a játékosok.

„Ez őrültség. Jó lenne intelligensebben kezelni ezt a dolgot, és szem előtt tartani a játékosok egészségét. Senki sem superman, nincs olyan szervezet, amely két nap alatt regenerálódni tud egy meccs után. Ha az edző azt mondja, hogy játsszak, akkor veszem a stoplist, és megyek, ezzel nincs gond, de azért ne hagyjuk szó nélkül, az lenne a normális, ha legalább három-négy nap lenne két mérkőzés között” – nyilatkozta a MU támadója