Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Messi a világ legjobbja!” – Clemente

Manapság megszokott dolog, hogy egy-egy futballszemélyiség időről időre állást foglal a Messi – Ronaldo összehasonlításban egyik vagy másik oldalon… Jó kérdés, hogy ugyan mi szükség erre, de akárhogy is, ezzel a témával sokan szeretnek előhozakodni (talán mert így könnyű előtörni az elfeledettségből..?). Most éppen a 31 éven keresztül edzősködő Javier Clemente szólalt meg, és elismerő szavakkal méltatta a Barcelona argentin klasszisát…

javier-clemente-has-hailed-his-mens-effort-ghana

A 66 éves spanyol szakvezető számtalan együttesnél megfordult hosszú karrierje során. Játékosként és edzőként is az Athletic Bilbaóhoz volt leginkább köze, itt is érte el legnagyobb sikereit, ugyanis 1983-ban és 1984-ben is megnyerte a spanyol ligát a baszkokkal. Legutóbb Líbia válogatottjánál edzősködött, ahol 3 éves munka után tavaly letette a lantot.

“Messi mindenki előtt jár..” – mondta Clemente a Cadena SER-nek. – “Nagyon sokféle dologra képes, és ezeknek a dolgoknak az összessége emelte őt az első helyre! Ez nem azt jelenti, hogy a többiek nem elég jók, szóval nem is értem, egyesek miért lesznek mérgesek ettől a ténytől… Ha valaki nem lehet első számú játékos, még mindig lehet második. Az pedig nem rajtad múlik, ha valaki jobbnak született nálad, nem igaz?”

Az egykori tréner természetesen nem hagyhatta ki a monológból a 4-szeres aranylabdás Cristiano Ronaldót sem:

“Cristianónak büszkének és boldognak kellene lennie amiatt, hogy a világ második legjobbja lehet. Cristiano izmosabb hassal rendelkezik, magasságot tekintve is előnyben van, és jobban is fejel. Tehát vannak dolgok, amelyekben Cristiano jobb! De Messi technikásabb, jobb képességei vannak, és jobban lát a pályán. De még egyszer mondom, a portugálnak büszkének kellene lennie így is, hiszen nincs nemesebb dolog, mint elismerni a riválisod kvalitásait…” – bölcselkedett Clemente.

Szerző: Draskovics Tamás