Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Lyon beárazta a legkapósabb emberét

Muszáj volt ezt meglépnie a csapatnak. Muszáj volt mert már sok együttes nem csak érdeklődik a játékos iránt, hanem egyenesen, határozottan le is akarják igazolni. A Lyon pedig kihasználva a nagy sürgés-forgást, fel ragasztott egy szép kis árcédulát, a fiataljára.

tolisso

Corentin Tolisso manapság az egyik legígéretesebb francia fiatalnak számít a labdarúgás világában. A huszonkét éves középpályás, a kora ellenére teljesen alapembernek számít a Lyonban. Ennek megfelelően a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is mozdíthatatlan volt a posztjáról. Nem is csoda, hiszen ha csak a nyers, egyszerű számokat nézzük, akkor is impozáns a teljesítménye. Minden sorozatot figyelembe véve, a játékos eddig huszonnégy találkozón vette részt, amiken hét gólt jegyzet és három gólpasszt adott. Nem éppen rossz mutató ez egy box-to box/ védekező középpályástól. Ráadásul a francai gárda saját nevelésű futballistája ő. Nem mellesleg 2020-ig van érvényes szerződése.

Hogy ezeket miért érdemes tudni? Mert így meg is értjük, miért raktak rá egy minimum(!) negyvenmilliós eladási árat. Bárki, aki a csapatába akarja tudni őt, muszáj lesz belenyúlni a zsebébe. Meglehet, hogy egy pár nagyhalat el is riogatnak majd ezzel az összeggel. Mindenesetre a Tuttosport három együttest nevezett meg, akik bizony harcba szállnának Tolissoért. Az egyik oldalról ott van az olasz bajnok a Juventus, másik részről ott van az angol, Arsenal gárdája. Legutolsó sorban pedig a Napoli az, aki szívesen látná a keretben a fiatalt. Igaz, hogy az oldal nem tett arról említést, hogy történt-e hivatalos ajánlattétel, bármelyik fél részéről is, ám tudni kell, hogy mindegyik gárda régóta figyeli már a francia léptei. Így nem okoznának meglepetést azzal, ha leraknák egyszerre a negyvenet.

Szerző: Borbély Szabolcs