Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Két liverpooli védő is távozhat januárban

A Premier League tabellájának 2. helyén tanyázó Liverpool gépezete igencsak összeállt a 2016-2017-es szezonra. Jürgen Kloppnak immár minden posztra megvannak a jól bevált emberei, akiket nem szívesen cserélget. Nincs ez másként középső védő poszton sem, ahol  leginkább Joel Matip, Dejan Lovren, Ragnar Klavan, vagy épp a védekező középpályás Lucas Leiva kap lehetőséget. Így tehát nem lenne meglepő, ha néhányan távoznának a Liverpool kötelékéből a mostani átigazolási időszak során.

Az egyik kegyvesztett védő nem más, mint Mamadou Sakho. A 26 éves francia középhátvéd tavaly tavasszal még kirobbanthatatlan embere volt az Európa-liga-döntőig menetelő alakulatnak, de aztán pechjére doppinggyanúba keveredett. Summa summarum, Sakhót felmentették, de egy hónapos eltiltása alatt megingott a helye a “Vörösök” kezdőjében, nyáron pedig többek között nem megfelelő viselkedésének köszönhetően hazaküldte őt Jürgen Klopp a csapat amerikai túrájáról. Ezt követően végleg partvonalon túlra került a francia, akit még kölcsönbe is elküldött volna a klub – a Stoke-hoz -, de végül maradt Liverpoolban. Ez nem igazán bizonyult jó húzásnak, mert idén egyetlen egy meccsen sem kapott lehetőséget, sőt még a keretbe se nevezte őt az LFC német menedzsere.

p161203-081-leicester_u23_liverpool-600x400Sakho az U23-as csapat egyik mérkőzésén (fotó: thisisanfield.com)

Ennek okán Sakho a Liverpool egyik téli távozója lehet. Ajánlatból állítólag nincs hiány! Az AMK Sport értesülései szerint a török Galatasaray érdeklődik kitartóan Mamadou Sakho iránt, és szívesen vinné őt kölcsönbe. A forrás azt is hozzáteszi, hogy 850 000 fontot is hajlandó lenne fizetni a sárga-piros klub egy szezon végéig tartó kölcsönügyletért. Korábban több klub neve is felmerült Sakho kapcsán, a West Bromról, a Milanról és a Romáról is hallani lehetett.

37c179f600000578-3767199-image-m-3_1472654673336Tiago Ilori (fotó: Daily Mail)

A “Vörösök” másik távozója a portugál védő, Tiago Ilori lehet. Ő szintén egy olyan futballista, aki még Brendan Rodgers regnálása alatt érkezett Liverpoolba, de nem vált alapemberré a csapatnál. Olyannyira nem, hogy idén egy meccsen sem léphetett pályára. A Guardian szerint Angliában akad kérője Ilorinak, nevezetesen a másodosztályban érdekelt Reading. A kék-fehérek kölcsön+opciós joggal vinnék a 23 éves bekket, és nehéz elképzelni olyan okot, amely miatt a Liverpool nemet mondana erre az ajánlatra.

Szerző: Draskovics Tamás