Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-kupa: A City megsemmisítette a West Ham-et! – videóval

A West Ham nagy pofonba szaladt bele hazai környezetben, ahol a londoni klubot a Manchester City ejtette ki simán. Az ötgólos meccsen Agüero a City harmadik legeredményesebbje lett a klub történetében. 

c1hjy4nwqaimy_q

Londonban végig zuhogott az eső a meccs alatt, a City játékosainak mégis felhőtlen volt az öröme (forrás: twitter.com/EmiratesFACup)

FA-kupa, 3. forduló

Az FA-kupa 3. fordulója Londonban vette kezdetét, ahol ma este a West Ham United a Manchester City csapatát látta vendégül, azaz két élvonalbeli csapat csapott össze egymással. A vendégcsapat tagjaival együtt 9 ezer szurkoló is érkezett Londonba, biztatni a manchesteri kékeket.
Az első igazán nagy helyzet a 14. percben adódott, méghozzá a vendégek előtt. Ekkor Silva kis híján megszerezte a vezetést csapatának, de Adrian nagyot védett. A játékot a City irányította, a West Ham részéről a befejezések nem voltak jók, pedig sikerült többször is eljutni a hazai csapatnak a büntető terület környékére. A 28. percben ismét közel állt a gólszerzéshez a City, ám Agüero próbálkozását Adrian védeni tudta. Három perccel ezután tizenegyeshez jutott a vendégcsapat! Ogbonna szabálytalankodott Zabaletával szemben, így jöhetett a büntető. A labda mögé Yaya Touré állt, az elefanvslntparti klasszis pedig nem hibázott, ahogy ezt megelőző 12 manchesteri tizenegyesénél sem (0-1)! A 35. minutumban egyenlíthetett volna a West Ham, de előbb Antonio lövését védte Caballero, majd Feghouli az elé kerülő labdát a kapu torkából tudta mellé rúgni. Hamar jött viszont az újabb gól, növelték előnyüket a vendégek! A 40. minutumban Sagna keresztlabdája érkezett Sterling felé, ám utoljára Nordtveit ért a labdába, aki ezzel saját kapujába jutotta a játékszert miközben menteni igyekezett (0-2)! A hazaiak nem lélegezhettek fel, és már-már eldőlni látszott a mérkőzés. A 43. percben Agüero és Sterling szép összjátéka után utóbbi passzolt Silvához, a spanyol pedig zavartalanul tudott betalálni a londoni klub kapujába (0-3)! A félidőhöz érve aligha várt eredménnyel mehettek pihenni a hazaiak, hiszen még az egyenlítéshez is közel álltak az első City gól után, míg a vendégeknek jócskán volt okuk az örömre.

A folytatás után kevéssel, a 49. percben kétszer is kellett védenie a hazai hálóőrnek – előbb Stones fejesét fogta ki, majd Agüero kísérletét is mentette. A következő percben viszont nem maradt ki a City helyzete. Touré lövése után Agüero pöckölés ment a West Ham kapujába, – több hazai drukker el is indult hazafelé (0-4).

Góljával a harmadik legeredményesebb labdarúgó lett Agüero a City történetében. Ez volt az argentin támadó 153. gólja. A listán a második Tommy Johnson, 166 góllal, az első pedig Eric Brook, aki 178-szor volt eredményes a manchesteri klub színeiben.

A 84. percben tovább mélyült a hazaiak helyzete, amikor a vendégek szöglete után Stones fejjel első gólját szerezte a City játékosaként (0-5)! Döntetlen esetén az FA-kupa meccseken nem hosszabbítás, és tizenegyespárbaj következik, hanem újrajátszás – ott persze lehet már újabb iksz esetén extra játék és büntetők, de ma ennek a veszélye nem állt fenn Londonban. A City megsemmisítő vereséget mért Bilic csapatára, amit néha már nézni is rossz volt. A meccs elején úgy tűnt, szoros párharc lehet ebből, de simán jutott a negyedik körbe a City.

emirates-fa-cup

West Ham United – Manchester City 0-5 (0-3)
Helyszín: London Stadion – 56.975 néző
Vezette: Michael Oliver
Gólszerzők: – , ill. Touré (33. – büntetőből), Nordtveit (41. – öngól), Silva (43.), Agüero (50.), Stones (84.)
Sárga lapok:
Kiállítás:

West Ham United: Adrian – Nordtveit, Reid, Ogbonna, Cresswell – Obiang, Fernandes, Feghouli, Lanzini (Noble 58.) – Antonio (Fletcher 72.), Caroll (Payet 58.). Vezetőedző: Slaven Bilic

Manchester City: Caballero – Sagna, Stones, Otamendi, Clichy – Touré (Delph 78.), Zabaleta – De Bruyne (Garcia 68.), David Silva (Nolito 58.), Sterling – Agüero. Vezetőedző: Pep Guardiola

Nagy Dávid