Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Luis Enrique: “A döntetlen igazságosabb lett volna!”

Az Athletic Bilbao – Barcelona (2-1) találkozót követően a katalánok trénere, Luis Enrique szerint csapatának, legalább a döntetlent ki kellett volna vívnia a baszkok ellen.

(Kép: sport365.hu)

Mint ismert az Atheltic Bilbao egy végletekig kiélezett találkozón 2:1-re legyőzte a Barcelonát a spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A vesztes találkozót követően Luis Enrique a következőképpen értékelte a 90 percet: “Az Atheltic Bilbao hű volt futballfilozófiájához, magas intenzitással futballozott, és kellő nyomás alá tudott bennünket helyezni. Ellenfelünk egy olyan csapat, amely bárkinek képes problémákat okozni.” – Kezdte a láthatóan kissé csalódott Barca-tréner. “Az Athletic ellen csapatként, kellő intenzitással és jól pozicionálva kell futballozni. Az első félidőben túl sokat járattuk a labdát, körülményesek voltunk, nem is igazán tudtunk komoly lehetőséget kialakítani. A két bekapott gól nagyon nehéz helyzetbe hozott bennünket, de csak magunkat okolhatjuk, hiszen borzasztóan rossz helyen veszítettünk labdát. Az Athletic kihasználta kegyetlenül az előtte adódó lehetőségeket, azonban úgy gondolom hamar szépíteni tudtunk, és ezáltal némi levegőhöz jutottunk.” – summázta véleményét Enrique, aki még hozzátette, szerinte a második félidőben csapatként játszottak, felvették a ritmust, és legalább a döntetlenre rászolgáltak volna, már csak azért is, mert az ellenfél 9 emberrel fejezte be a találkozót.

“A visszavágó nem lesz egyszerű számunkra. Biztosra kell mennünk, és nem kaphatunk gólt, ugyanakkor minél előbb meg kellene majd rúgnunk a mi gólunkat!” – Így Luis Enrique a Bilbao elleni párharc jövő heti folytatásáról.

A párharc visszavágóját január 11-én, 21:15-től játsszák majd a Camp Nouban.