Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-kupa: Megszenvedett az Arsenal a Preston otthonában – videóval

Az FA-kupa harmadik fordulójának szombati játéknapját az Arsenal  és a másodosztályban szereplő Preston összecsapása zárta. Arsene Wenger együttesében nem volt ott Alexis Sanchez, Özil, Koscielny, Walcott és Petr Cech sem.

3648

Preston – Arsenal 1:2 (1:0)
Helyszín: Deepdale (Preston)Vezette: Madley
Gólszerzők: Robinson (7.) ill. Ramsey (46.), Giroud (89.)
Sárga lap: Hugill (44.), Cunningham (65.), Pearson (75.) ill. Gabriel (71.)
Kiállítva: 

Preston: Maxwell – Cunningham, Huntington, Clarke, Vermijl – McGeady, Johnson (Horgan 81.), Pearson, Gallagher (Browne 60.) – Hugill (Makienok 75.), Robinson. Vezetőedző: Grayson

Arsenal: Ospina – Maitland-Niles (Holding 90+2.), Mustafi, Gabriel, Monreal – Ramsey, Xhaka – Perez (Reine Adelaide 90+2.), Iwobi, Oxlade-Chamberlain (Welbeck 83.) – Giroud. Vezetőedző: Wenger

Arsene Wenger fiait meglepte a a hazaiak bátor játéka és már a 7. percben hátrányban voltak, miután egy büntető gyanús szituáció után Robinson elé került a játékszer aki nem is hibázott és Ospina kapujába helyezett. A hazaiak a gól után sem álltak le és ígyis szép számmal adódtak lehetőségeik. Wenger együttese egyszerűen nem tudta feltörni a hazaik védelmét és nem tudtak a hazai védelem mögé kerülni, hiába volt a pályán Giroud, Ramsey és Oxlade-Chamberlain, Iwobi ötös. A Preston vezetése megérdemelt volt és a hazai együttes közelebb is járt az újabb találathoz, miután a 22. percben Robinson fejelhetett tisztán kapura azonban Mustafi óriási mentéssel blokkolta a hazaiak támadójának fejesét. Két perccel később újabb hazai ziccer adódott, ezúttal Robinso tette középre  labdát az üresen érkező Hugill előtt pedig éppenhogy elszállt a labda, pedig tisztán lőhetett volna Ospina kapujába. A 25. percben ismét a hazaik próbálkoztak és Pearson távoli lövéssel kínálta meg az Arsenal hálóőrét Ospinat aki csak szögletre tudta ütni. Az első komoly Arsenal lehetőségre 33 percet kellett várni, ekkor Giroud került helyzetbe de lövését blokkolták a védők.  A folytatásban a hazaiak újra betaláltak azonban Madley játékvezető érvénytelenítette a találatot. A csapatok egygólos hazai vezetéssel mehettek szünetre.

3005

Fordulás után az Arsenal magasabb sebességi fokozatra kapcsolt és sorra jöttek a vendég helyzetek. Az ágyúsok a 46. percben szinte első helyzetükből egyenlítettek, Iwobi passzából Ramsey volt eredményes aki a kapu jobb oldalába bombázott védhetetlenül. A folytatásban az Arsenal komoly fölénybe került azonban a hazaiak hősiesen védekezve állták Giroudék rohamait. Komoly ziccer nem is adódott az ágyúsok előtt a remekül védekező Preston kapuja előtt. A 83. percben Danny Welbeck 2016. május 9. után lépett először pályára tétmérkőzésen hosszú sérülése után. A 86. percben utolós rohamait indította az Arsenal előbb Iwobi lövését hárította a Preston kapusa. Egy perccel a vége előtt csak begyötörte az Arsenal a továbbjutást érő találatot Oliver Giroud révén.

https://www.youtube.com/watch?v=jDj0K8vy2PI

https://www.youtube.com/watch?v=RLkV-MOCfIA

Képek: theguardian.com

O.G.