Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Csillagászati fizetés Kínában? Lewandowski nemet mondott!

Nem újdonság, hogy a Kínai Szuperliga csapatai egészen elképesztő fizetéssel csábítgatják Európa klasszis labdarúgóit a Távol-Keletre. Sokan nem is tudnak nemet mondani a mesés ajánlatokra, mi magunk is jó pár transzferről beszámoltunk az elmúlt hetekben, hónapokban. Mégis vannak olyanok, akik egy szóval elintézik a kínai szerződés lehetőségét: NEM!

hi-res-c194307523e3999a12b011aafd47f474_crop_northLewandowski jól érzi magát Münchenben (fotó: gigasport.pl)

A legutóbbi ilyen “hős” nem más, mint a Bayern München világklasszis támadója, Robert Lewandowski. A lengyel válogatott csatár ügynöke, Cezary Kucharski lebbentette le a fátylat egy ajánlatról, melyre a gólvágó kategorikusan nemet mondott.

“Kapcsolatban álltam egy ügynökkel, aki kínai csapatok megbízásából szerződtet labdarúgókat a Távol-Keletre” – mondta Kucharski. – “A klub neve, aki miatt megkeresett, végül nem volt említve. Természetesen Lewandowski iránt érdeklődött az ügynök, és olyan feltételekről beszélt, melynek értelmében Robert évi 40 millió euró körüli összeget keresett volna! Így magasabb fizetést kapott volna annál is, amit Carlos Tévez egy évben zsebre tesz a Shenhuánál.”

“Nem meglepő, hogy ennyit kaphatott volna… Nemcsak fiatalabb, de jobb játékos is Téveznél.” – jelentette ki Lewandowski ügynöke.

Utóbbi mondattal már el lehet vitatkozni, de amennyiben Kucharski szavai igazak, nem akármilyen ajánlatra mondott nemet a Bayern csatára, aki egyébként decemberben hosszabbította meg szerződését a bajor sztárklubbal. Az új kontraktus 2021-ig szól.

Korábban már beszámoltunk egy játékosról, aki szintén nemet mondott egy Kínából érkező megafizetésre. Róla ITT olvashattok.

Szerző: Draskovics Tamás