Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Messi fantasztikus szabadrúgásával mentett pontot a Barcelona – videóval!

Jó iramú, eseménydús meccsel zárta a vasárnapot a Villarreal – Barcelona mérkőzés. Az utolsó percig vezetett a hazai csapat, a katalánoknak nem jött össze semmi, aztán a végén Messi mentett egy pontot a csapatának. Így viszont már 5 pont a különbség az egy meccsel kevesebbet játszó Real Madriddal szemben. 

w_900x700_08214616vill17

Forrás: laliga.es

Villarreal – Barcelona: 1-1 (0-0)
Helyszín: Estadio de la Cerámica (Villarreal) Vezette: Iglesias Villanueva
Gólszerzők: Sansone (49.) ill. Messi (90.)
Sárga lapok: Costa (70.), Sansone (78.) ill. Sergi Roberto (78.), Pique (83.)
Kiállítás: Costa (93.)

Villarreal: Asenjo, Costa, Ruiz, Musacchio (Alvaro, 87.), Mario Gaspar, Roberto Soriano (Hernandez, 83.), Bruno Soriano, Trigueros, dos Santos, Pato (Castillejo, 76.), Sansone Vezetőedző: Fran Escriba

Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Pique, Mascherano, Digne (Turan, 71.), Gomes (Denis Suarez, 68.), Busquets, Iniesta, Neymar, Messi, Suarez. Vezetőedző: Luis Enrique

Jobban kezdett a Barcelona, a Villarreal többnyire a védekezéssel volt elfoglalva az első percekben. A 8. percben Neymar lövésénél kellett óriásit védenie Asenjonak. A 10. percben válaszolt a Villarreal, amikor dos Santos lövése centikkel a kapu fölé ment.t Két perccel később Digne mentett hatalmasat a kapu elől Pato bepassza után. A Barcelona irányította a mérkőzést, de a Villarrealnak is megvoltak a maga helyzeteik. A 25. percben Neymar cselezte ki a védőket és lőtt, de a lövése a kapu jobb oldala mellé szállt. Nem voltak nagy helyzetek a következő percekben, aztán a 33. percben Suarez passza után Neymar lőhetett épp a kapu előtt, de egy védő még épp időben ért oda, így kipattant a labda. Nem tudta feltörni a Barca a hazaiak védelmét, mindenre odaértek és blokkoltak. 43. percben még volt egy igen veszélyes Messi fejes, de Asenjo óriásit védett. Ezzel zárult az első játékidő.

A második félidőben maradt a minimális Barcelona fölény, de figyelniük kellett a Villarrealra is, akik a kontrákra építettek. Így történt a 49. percben is, amikor a Villarreal megszerezte a vezetést. Fantasztikus kontrát vezetett a hazai csapat, Soriano indította a támadást, majd Patonak passzolt, ő pedig Nicola Sansonénak adta a labdát, aki azt élesen lőtte be a kapuba Ter Stegen mellett. 53. percben Neymar vitte be középre a labdát, de nagyon gyengén fejezte be a támadást, Aenjo könnyen védett. A Villarreal továbbra is veszélyes volt a Barca kapujára, de a vendégek is szerettek volna egyenlíteni, ezért elég jó irama lett a meccsnek. Próbálkozott a Barca, de nagy helyzetig nem jutottak, egészen a 72. percig, amikor Messi lőhetett középről, de nem volt túl erős lövés, sőt Soriano kézzel is beleért a labdába, de nem ítélt büntetőt. Egy perccel később megint Messi került a főszerepbe, amikor a kapufát találta el, de a labda ebben az esetben a kifelé pattant. Ezt követően a Villarreal vezetett egy kontrát, de Mascherano megállította, viszont itt is kézzel értek bele a labdába, de itt sem fújt a sípjába a játékvezető. Próbálkozott továbbra is a Barca becsületesen, hogy legalább az egy pont meglegyen, de semmi nem jött nekik össze. Aztán a 89. percben szabadrúgáshoz jutott a Barcelona, amiből mégis sikerült az egyenlítés. Messi csavarta mesterien a kapu jobb felső sarkába 19 méterről, Asenjonak esélye sem volt. Négy perc hosszabbítás következett, de már nem tudott fordítani a Barca, így maradt az egy pont mindkét csapatnak.