Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Íme a góllövőlista és a kanadai táblázat állása

Féltávnál jár a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 2016/17-es kiírása. Az őszi bajnok a Bayern München csapata, a dobogón pedig nagy meglepetésre a Borussia Dortmund helyett az újonc RB Leipzig és a Hertha BSC kap helyet. Na de mi a helyzet a góllövőlistán és ki a kanadai táblázat pontkirálya, illetve a legtöbb gólpasszt jegyző játékos?  

gollovo

Mondhatnánk, hogy Aubameyang toronymagasan vezeti a góllövőlistát, ám Lewandowski mellett igen nagy meglepetésre Modeste is egész szépen tartja a lépést. A gaboninak azonban nem volt párja az ősz folyamán. Meglepetéscsapatok és meglepetésszerűen teljesítő játékosok, avagy a Hoffenheim, Leipzig, Hertha trió is szépen prezentálja leggólerősebb játékosait. Wagner és Werner nevét szép lassan megtanulhatjuk, Ibisevic pedig régi önmagát idézi Dárdai Pál kezei alatt. Gnabry a német futball egyik legnagyobb ígérete, a 21 esztendős játékost pedig aligha tudja megtartani a Werder Bremen.

Ez mind szép és jó, ám sokan jogosan kérdezhetik, hogy hol vannak az előző szezonok gólgyárosai. A válasz erre az, hogy eléggé lent. Ami Szalai Ádámot illeti, a válogatott játékos még peremembernek is nehezen mondható, sőt az elmúlt évek gólgyárosaként sem emlegethetjük, ám mégis több gólja van azzal az eggyel, mint a Volland, Pizzaro, Di Santos hármasnak. Huntelaar és Thomas Müller is csak egyszer rezgette meg az ellenfelek hálóját, s ugyanezt a “kasztot” erősíti Kießling és Finnbogason.

ez-ajo

Amennyiben a gólpasszokat is figyelembe vesszük és a kanadai táblázat pontkirályát keressük, nagy változásokat nem fedezhetünk fel a mezőnyben, már ami a neveket illeti, hiszen, csak a Dortmund fiatal kiválósága Ousmane Dembele neve az egyetlen, mellyel a góllövőlistán nem találkozhatunk. Ellenben a névsor azért szépen átrendeződik, lévén például Malli, Dembele és Forsberg is 6 gólpassz felett jár. Az RB Leizig játékosa vezeti ezt a listát, ám Aubameyang a góljainak köszönhetően a góllövőlistán is az élen áll.

kanadai