Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dunaszerdahelyen folytatja a Newcasle United védője

Hétfőn reggel megkezdte a felkészülést a szlovák élvonalban szereplő FC DAC 1904, azaz a Dunaszerdahely labdarúgócsapata. László Csaba a délelőtt folyamán eligazítást és edzést tartott. Honlapunknak a csapat magyar játékosa Vida Kristopher nyilatkozott, a keretben két új arc is feltűnt. A korábban sérült játékosok is edzésre jelentkeztek, a tréningtől pedig távol maradt Szakra Ákos, aki jelenleg közelebb van a hírek szerint Magyarországhoz és az NB I-hez.

15970354_118461898658649_1854688840_n

Az első edzésen 26 labdarúgó jelent meg, ez a szám az elkövetkezendő napokban még emelkedni fog. A klub hivatalos álláspontja szerint Szarka Ákos betegség miatt nem vett részt a tréningen, ám a képlet ennyire nem egyszerű. A DAC csatárát ugyanis a Diósgyőr és a Gyirmót is szerződtetné. A legfrissebb hírek szerint a miskolciak közel állhatnak a támadó megszerzéséhez, aki a szlovák állampolgárságot is feladná az esetleges klubváltás kapcsán.

A keretben vannak és lesznek is változások, két U21-es szlovák válogatott játékos is Dunaszerdahelyen kezdte meg a tavaszi felkészülést. Jakub Kosorin a rivális Senica együttesétől érkezett és két és fél évre írt alá a jobb oldali védő, míg Ľubomír Šatka fél éves kölcsönszerződéssel jött, az angol Newcastle United csapatától.

Lapunknak röviden az a Vida Kristopher nyilatkozott, aki az őszi szezon végén fantasztikus formába lendült, gólokkal és gólpasszokkal segítve csapatát – “A délelőtt egy rövid eligazítással kezdődött, László Csaba ismertette az elkövetkezendő napok és hetek programját. Ami az edzést illeti, a főszerep a futásé volt, majd a tréning második fele laza játékkal telt el. Jó felvezetés volt a mai nap, hangolódtunk, hiszen szerdától jönnek a komolyabb erőnléti feladatok és a délelőtti edzéseket délutáni mozgás követi majd.”

A korábbi magyar utánpótlás-válogatott labdarúgó a szünetben sem tétlenkedett, életre hívta hivatalos sportolói oldalát, mely mindenki számára elérhető – Kövessétek Ti is Vida Kristopher (KATT) oldalát, a felkészülést, a szezon és a játékos minden mozzanatát. Naprakész, friss és exkluzív tartalmak. A jelszó pedig nem más, mint – Minden, ami FC DAC 1904! Hajrá DAC, Hajrá Magyarország!