Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kedves szavakkal méltatták az MU fiatalját

A Manchester United szombat délután a másodosztályú Readinget látta vendégül az FA-kupa legjobb 64 csapata között. A kék-fehérek számára nem volt sok köszönet a találkozóban, a “Vörös Ördögök” ugyanis gáláztak, és 4-0-ra kiütötték a “Királyiakat”. A gólszórásból alaposan kivette a részét a ManUnited nagy becsben tartott fiatalja, a mindössze 19 éves Marcus Rashford is, aki duplázott a mérkőzésen.

94d830859c934a61a5b951b1e3c8533dRashford beveszi a Reading kapuját (fotó: manutd.com)

A kiváló teljesítmény mellett természetesen nem is mentek el szó nélkül a klubhoz közelálló emberek. Elsőként a manchesteriek vezetőedzője, José Mourinho méltatta az ifjoncot.

“Beszéltem vele a félidőben, és elmondtam neki, hogy engem abszolút nem érdekelnek a kihagyott helyzetei” – árulta el Mourinho. – “Nagy érdemei voltak abban, hogy fel tudtuk törni a védelmi vonalat, fantasztikusan játszott, és ezen nem változtatott az sem, hány helyzetet hagyott ki a kapu előtt.”

Akárhogy is, a Special One motivációs beszéde olyannyira jól működött, hogy a mérkőzés végéig duplázni tudott a fiatal csatár. De a Reading elleni mérkőzés nem elsősorban erről emlékezetes, hanem Wayne Rooney-ról, aki megszerezte 249. gólját a ManUnited színeiben, és ezzel beérte a klub örök-ranglistáját addig egyedül vezető Sir Bobby Charltont. Mourinho ezt a rekordot is összekötötte Rashforddal.

“Marcus 19 éves.. Ha karrierje végéig a klubnál marad, akkor ő talán megdöntheti Rooney és Sir Bobby Charlton rekordját.”

Az FA-kupa mérkőzés után a csapat középhátvédje, Chris Smalling is kitért Rashfordra.

“Ha elkerülik a sérülések, semmi sem állíthatja meg abban, hogy rekordokat döntsön” – mondta a bekk. – “Szerintem nyugodtan tehetünk terhet a vállára, ugyanis képes megbirkózni vele. Folyamatosan egyre magasabb szintre emeli a játékát. Két gólt szerzett a Reading ellen, és még több is összejöhetett volna neki. Két lábbal áll a földön. A csapattársai, akik körülveszik, mindannyian segíteni fognak neki, ha arra van szüksége. Remélem, sohasem változik meg, mert egy remek srác!”

Az elismerő szavak távolról sem indokolatlanok Rashforddal kapcsolatban. A 19 éves támadó 43 mérkőzésen 14 gólos a Manchester United felnőttcsapatában, és már az angol A-válogatottban is bemutatkozhatott. Sőt, a “háromoroszlánosok” mezében is túl van első találatán!

Szerző: Draskovics Tamás