Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: A BBC mellett itt a CMK!

A Real Madrid alapcsapatában nem csak a BBC helye megkérdőjelezhetetlen, egyértelműnek tűnik ugyanis, hogy mely csapatrészben vannak még kihagyhatatlan láncszemek.

(Kép: marca.com)

A Real Madrid 2016/17-es szezonjában kevésszer lehetett hallani a BBC, azaz a Karim Benzema, Gareth Bale és Crsitiano Ronaldo alkotta támadóhármas remekléséről. Mindezt alapvetően befolyásolta, hogy a szezon elején CR, szezon közben hosszabb-rövidebb időre Benzema, majd november végén nagyjából három hónapra Bale esett ki bokasérülés miatt. A blancók eredménysorát elnézve sok panasz ugyanakkor nem igazán érheti a csapatot, azonban úgy tűnik Zinedine Zidane az összeállításánál egy újabb nélkülözhetetlen triumvirátusra lelt.

Kétségtelenül a Casemiro – Luka Modrics – Toni Kroos középpálya papíron a legjobbnak tűnik a Real Madrid esetében. Casemiro játéka stabilitást ad a madridi védekezésnek, ugyanis a brazil az, aki a fazonszabász partnerei mellett elvégzi a “piszkos munka” java részét – A madridisták biztosan emlékeznek még arra, hogy a 2016/17-es idény első madridi derbije előtt mennyire várta mindenki a blancók háza táján, hogy Casemiro játékra alkalmas állapotba kerüljön.
Modrics az elmúlt szezonokban érett igazán világklasszis futballistává, és tökéletesen kiegészítik egymást Toni Kroos-szal. Mindketten jeleskednek a precíz átadások, hajszálpontos indítások terén, na és persze az előkészítésben – Hogy mást ne mondjunk, Kroos 6 gólpasszával az ide vonatkozó ranglista előkelő, második helyén szerepel a La Liga eddigi szezonját nézve.

Modricsék játékának fontosságát a Marca a minap találóan megfogalmazta, és a BBC példájából kiindulva megszületett a CMK. A madridi sportnapilapnál utána jártak, hogy amikor Casemiro, Modrics és Kroos az elmúlt 14 alkalommal együtt kezdhetett, Zidane csapata mindössze egyszer szenvedett vereséget, azt is még az elmúlt idény vége felé a Vfl Wolfsburgtól a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában. A tökéletes mérleget még szintén az elmúlt idényből egy Manchester City elleni BL döntetlen csúfítja.
A Real Madrid eddigi, sérülésekkel teletűzdelt idei szezonjában a CMK tagjai is bőven bajlódtak kisebb-nagyobb sérülésekkel, azonban amikor egészségesek nem kérdés, bérelt a helyük a Zidane legerősebb kezdő tizenegyében.