Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A korábbi kedvenc újra Marseille-ben futballozhat! – Sajtóhír

A 2017. január elseje óta csapat nélküli Didier Drogba elmondta, nagyon szeretne az Olympique Marseill együttesében futballozni, és talán lehetősége is lesz erre januárban.

(Kép: 20minutes.fr)

Az angol Chelsea egykori ikonikus futballistája, a legutóbbi két évben a tengerentúli Montreal Impacts alkalmazásában álló Didier Drogba az európai futball vérkeringésébe történő visszatérést tervezi. A 105-szörös elefántcsontparti válogatott kiválóság a francia Canal+ televíziónak elmondta, elképzelhető, hogy újra Franciaországban, mégpedig az Olympique Marseille színeiben futballozik majd. “Vannak lehetőségeim, hogy újra Franciaországban futballozhassak. Nagyon remélem sikerül valóra váltanom az ígéretemet, és visszatérhetek Marseillbe. Hamarosan kiderül!” – Így Drogba, aki 2003 és 2004 között mindössze egy szezont töltött a francia kikötőváros nagy múltú csapatánál, ez idő alatt is igazi közönségkedvenccé vált, persze 53 találkozón szerzett 31 gólja nagyban segített neki ebben.

A 38 esztendős játékos beszélt arról is, hogy számára sokat jelentene, ha visszatérhetne a francia kikötővárosba. “Számomra nagyon sokat jelent az Olympique Marseille, hálás vagyok a klub vezetőinek, hogy akkoriban elengedtek a Chelsea együtteséhez. Tudom, hogy vannak akiknek nem tetszett az, ahogy távoztam, pedig a klub anyagilag nagyon jól járt az eladásommal. Tudom azt is, hogy egyesek azt gondolják, hogy csak beszélek, és azzal is tisztában vagyok, hogy a Marseille vezetőinél nem erőltethetem, hogy leigazoljanak, azonban én nagyon szeretném, ha így karrierem vége felé ismét az Olympique színeiben futballozhatnék.”
Mint ismert Didier Drogba marseille-i villámkarrierje után 2014 nyarán közel 40 millió euró ellenében lett az angol Chelsea labdarúgója, a francia klub hírhedt fanatikusainak egy része persze árulásnak vélte az elefántcsontparti támadó távozását.