Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Angol Ligakupa: Megnyugtató előnyt szerzett a ManUnited! – VIDEÓ

Az Angol Ligakupa (EFL Cup) 2016-2017-es kiírásának elődöntőjében a Manchester United és a Hull City került szembe egymással. A két mérkőzéses párharc első felvonását az Old Traffordon, azaz a manchesteri nagy csapat otthonában játszották. A meccs esélyesei egyértelműen a hazaiak voltak, de a “Tigrisek” meglepetésre készültek az új vezetőedző irányításával.

gettyimages-631421056Mata szerezte a United első gólját (fotó: Manchester Evening News)

ANGOL LIGAKUPA, elődöntő 1. mérkőzés:

Manchester United – Hull City 2-0 (0-0)
Helyszín: Old Trafford (65 798 néző); Vezette: K. Friend
Gólok: Mata (56.), Fellaini (87.)
Sárga lapok:ill. Maguire (40.)

Manchester United: De Gea – Valencia, Smalling, Jones, Darmian – Herrera, Pogba – Mkhitaryan (Lingard 71.), Rooney(c) (Martial 59.), Mata (Fellaini 79.) – Rashford. Vezetőedző: J. Mourinho

Hull City: Jakupovic – Huddlestone(c), Maguire, Robertson – Meyler, Mason, Clucas, Tymon (Weir 91.) – Diomande (Maloney 74.), Snodgrass – Henriksen (Hernández 19.). Vezetőedző: M. Silva

Bátor futballal kezdte a mérkőzést a Hull, és tetszetős passzjátékkal igyekeztek operálni, de már a 2. percben megmutatkozott, mire számíthat Marco Silva csapata: a Manchester United egy labdaszerzés után villámgyorsan felfejlődött, és Mata közeli lövését kellett védenie Jakupovicnak! A 7. minutumban ismét a Hull kapuja előtt adódott egy kis izgalom, Rashford lövése lejött a blokkról, majd Rooney elől mentettek a védők. Két perccel később a “Tigrisek” villantak: Maguire bátran lépett ki a védelemből, és ha már megszerezte a labdát, el is indult vele, becsapott három hazai játékost is, és védésre késztette De Geát. Ezt követően nehéz perceket élt át a Hull, ugyanis egy vállsérülés miatt elveszítette csatárát, Henriksent, és a csere előtti pillanatokban emberhátrányban focizott a vendéggárda. Ekkor nagy volt a United nyomása, amely Mkhitaryan kihagyott ziccerében csúcsosodott ki. A 23. percben is az örmény próbálkozott, már a labdaátvétellel becsapta emberét, bal lábas lökete azonban elkerülte Jakupovic ketrecét. A félidő közepére teljesen átvette az irányítást az MU, térfeléről is alig jutott ki a Hull. A 28. percben Pogba gondolt egy merészet, távolról rábombázta a labdát, Jakupovic pedig csak ütni tudta a kellemetlenül szitáló lövést. Majd Rashford is megkínálta távolról a vendégek kapuját, lövése alig ment fölé. A 31. percben aztán a semmiből riogatott a narancs-fekete együttes: Snodgrass beívelt egy szabadrúgást, Diomande tisztán fejelt, a labda pedig a bal kapufáról vágódott kifelé! A partjelző egyébként lest jelzett, mint kiderült, tévesen…. Kérdés, ha bemegy, elveszik a Hull szabályos gólját?
Végül azonban nem ment be, de a helyzet elég volt arra, hogy a kis csapat kijöjjön a szorításból. A 41. percben a becserélt Abel Hernández lövését fogta simán De Gea, a félidő érdemi történéseit pedig Pogba nem túl erős távoli lövése zárta le.

A második félidő első érdemleges momentuma az 51. percben esett. Pogba óriási labdával ugratta ki a jobb szélről induló Rooney-t, de a csapatkapitány nagy helyzetben ellőtte a játékszert a kapu előtt! Öt perccel később azonban már nem menekült a Hull: Mkhitaryan kapu elé fejelte a Valencia által beívelt labdát, Mata pedig közelről a kapuba tessékelte. 1-0! Lesgyanúsnak tűnt az eset, de továbbengedte Friend. Majd’ egy órán keresztül bírta a City, de végül feltörte őket az MU.
A gól után visszaálltak Mourinho fiai, és kontrákra rendezkedtek be, alighanem ezzel a céllal küldte pályára Martialt a portugál mester. A 64. percben eljutott helyzetig a Hull, Diomande ollózott akrobatikus mozdulattal az öt és feles sarkáról, de fölé szállt a labda. A 73. minutumban Pogba végezhetett el szabadrúgást ígéretes helyről, és remekül is tüzelt: Jakupovic már verve volt, de a labda a bal kapufán csattant! Nem sokkal később végigvitt egy tetszetős kontrát a Hull, a csereként beállt Maloney lőhetett is a tizenhatos előteréből, de csúnyán eltörte a labdát..
Mikor már úgy tűnt, hogy az utolsó percek szép csendben elszállingóznak, a 87. percben érkezett egy remek beadás Darmiantól, a csereként beállt Fellaini pedig befejelte a hazaiak második találatát. 2-0! Sőt, ha két perccel később nem védi Martial löketét Jakupovic, még nagyobb lett volna a vendégek baja. Végül maradt a két gólos hazai előny, fél lábbal alighanem a döntőben az MU. Nagy kérdés, van-e innen bármiféle esélye Marco Silva csapatának?

Videó a gólokról:

http://www.dailymotion.com/video/x581pmk_manchester-united-vs-hull-city-2-0-all-goals-highlights-hd-10-01-2017_sport

Szerző: Draskovics Tamás