Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Hogyan ne nyerjünk meccset? Előadótanár: Valencia – videó, tabella

A La Liga 17. fordulójának zárómérkőzésén a kiesés elöl menekülő Valencia az utolsó helyezett Osasuna otthonába látogatott.

Kép: Marca

Kép: Marca

Nehéz helyzetben a Valencia. A szebb napokat is megélt klubot nemrég hagyta el a megváltónak kikiáltott Cesare Prandelli, méghozzá pár hét után. Ez arra enged következtetni,  hogy tényleg egészen nagy problémák vannak arrafelé – olyanok, amik megoldásához ő már kevés. Az okokat illetően kissé ködös a kép: az például szinte biztos, hogy a játékosok hozzáállása hagy némi kívánnivalót maga után és a pletykák szerint a tulajdonos sem ura a helyzetnek. Ilyen előjelekkel várta ezt a hétfő esti meccset a Valencia és az újonnan kinevezett Moro mester a padon. Mivel a spanyol tréner nem dolgozik túl régen a csapattal, ezért nem is lehetett semmi egetrengetőre számítani tőlük – és játékban tényleg nem is kaptunk sokat tőlük. Ezzel a játékoskerettel ilyen üres focit játszani tényleg csak Valenciában tudnak. Minimális tudatosság volt megfigyelhető a játékosok együttes mozgásában, a pályán lévők leginkább az ösztöneikre hallgatva oldottak meg olyan feladatokat, mint mondjuk a helyezkedés.

Ettől függetlenül a kezdés nem volt rossz: az első percben Santi Mina ugyan kihagyott egy hatalmas ziccert, de a második percben Munir El Haddadi már nem hibázott és gólt lőtt. Egy jó beadás után látványos mozdulattal, kapásból vette célba a sarkot – ennek azonban nem örülhettek sokáig a vendégek. Jött ugyanis egy csúnya rövidzárlat öt perccel később hátul, ami végül az Osasuna egyenlítését eredményezte. Az elbambuló Valencia-védő hibáját az épp arra járó Oriol Riera használta ki, amivel így ismét döntetlenre állt a meccs. Sokáig kiegyenlített játék zajlott, mindkét oldalon hasonló mennyiségű lehetőséggel – a döntő pillanatban viszont megint egy hiba döntött. A szünet előtt a hosszabbításban egy szögletnél érkezett rosszul a röviden Oriol Riera és fejelt a kapuba – csakhogy az a sajátja volt, így egy öngólt is fel kellett jegyeznie a spanyol csatárnak. Mindent elmond a Valencia helyzetéről, hogy még innen sem tudták behúzni a meccset.

Másodszor volt náluk az előny az utolsó helyezett csapat ellen és még ez is kevés volt: a 62. percben Torres lőhetett kapura egymás után kétszer is, másodszor viszont már nem a blokkban halt el a próbálkozása, hanem a hálóban kötött ki védhetetlenül. Ez az egyenlítés azonabn még a nyomában se volt a későbbi drámai pillanatoknak. A Valencia ugyanis rákapcsolt és harmadjára is vezetéshez jutott Montoya révén, de ezzel még mindig nem volt vége. A 86. percben büntetőhöz jutott a Valencia, amivel bebiztosíthatták volna a győzelmüket – ezt azonban Parejo a kapusba lőtte, így maradt a 3-2. Az Osasuna eközben emberfeletti lelkesedéssel rohamozott és “természetesen” sikerrel is jártak, ahogy az ilyenkor lenni is szokott. Clerc egy szép lövéssel vette be a vendég kaput, kialakítva a 3-3-as végeredményt, ami nyilván a hazaiaknak jó. A Valencia otthagyott két pontot Pamplónában, ezt pedig csakis egyedül maguknak köszönhetik. Így csak egy ponttal előzik meg a kieső helyen álló Gijont, az Osasuna viszont egy pontra megközelítette az utolsó előtti Granadát. Továbbra is nehéz helyzetben a Valencia.

Osasuna – Valencia 3-3
G.: Munir (2.), Oriol Riera (7., 45. – öngól), Torres (62.), Montoya (73.), Clerc (92.)

Eredmények:
Espanyol – Deportivo La Coruna 1-1
Real Madrid – Granada 5-0
Eibar – Atletico Madrid 0-2
Las Palmas – Sporting Gijon 1-0
Real Sociedad – Sevilla 0-4
Athletic Bilbao – Alaves 0-0
Real Betis – Leganes 2-0
Celta Vigo Malaga 3-1
Villarreal – Barcelona 1-1

Tabella:

tabella

Góllövőlista:

gol

A tabellákért köszönet az eredmenyek.com-nak!

Baranyai Balázs