Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ronaldo: “Megértem, miért nem voltak jelen a Barca játékosai”

Cristiano Ronaldo a tegnapi FIFA-gálán vehette át az év legjobb férfi labdarúgójának járó díjat Zürichben. Köszönőbeszédében csapattársainak ajánlotta a díjat, de a Barca játékosok hiányzását is megemlítette. 

cristiano-ronaldo-getty-imagess

Nem volt meglepő, hogy Cristiano Ronaldo vehette át a díjat tegnap este Zürichben, rajta sem látszódott meglepődöttség, de nagyon boldog volt, hogy átvehette a FIFA trófeáját. Ismét elmondta, hogy 2016 volt a legjobb éve, és megköszönte csapattársainak a Real Madridban és a portugál válogatottban is, hiszen nélkülük nem érhette volna el ezt.

“Nagyon örülök, hogy én vehettem át először ezt a díjat. Elsősorban viszont szeretném a csapattársaimnak ajánlani a Real Madridnál és a válogatottnál, illetve az edzőimnek, akik nagyon sokat tettek azért, hogy most itt álljak. Karrierem csúcspontján vagyok. 2016 egy csodálatos év volt egyéni és csapatsikerek terén is, ezért nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki segített ezeket elérni.”

Beszéde végén viszont nem tudta megállni, hogy ne jegyezze meg a Barcelona játékosok, köztük Messi távolmaradását a gálától. A katalán csapatból négyen kerültek be az év álomcsapatába, Piqué, Iniesta, Suarez és Messi, aki ráadásul az év legjobb játékosa díj végső hármasában is benne volt. Ronaldo megjegyezte, hogy örült volna, ha ők is ott lehetnek, de megérti, miért nem jelentek meg.

“Szerettem volna, ha Messi is jelen van, ugyanúgy, mint a Barcelona többi játékosa is. De szerdán lesz egy kupamérkőzésük, így tökéletesen megérem az indokukat.”