Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Angol Ligakupa: Előnnyel utazhat az Anfieldre a Soton – videóval

Az Angol Ligakupa (EFL Cup) 2016/2017-es kiírásának elődöntőjében ismét összecsapott a Southampton és Liverpool együttese.  A két mérkőzéses párharc első felvonását a Southampton otthonában játszották a csapatok. A szentek a tavalyi 6:1-ért szerettek volna revansot venni a vörösökön.

3677

Southamtpon – Liverpool  1:0 (1:0)
Helyszín:  St. Marry Stadion, Southampton Vezette: Swarbrick
Gólok: Redmond (20.)
Sárga lapok: Tadic (65.), Rodriguez (80.)

Southampton: Forster – Bertrnad, Van Dijk, Yoshida, Cedric – Davis (Ward-Prowse 82.), Romeu, Clasie (Höjbjerg 73.) – Redmond, Rodriguez (Long 82.), Tadic. Vezetőedző: Puel

Liverpool: Karius – Clyne, Lovren, Klavan, Milner – Can, Lucas, Wijnaldum (Coutinho 61.) – Lallana, Sturridge, Firmino (Origi 83.). Vezetőezdő: Klopp

Nem kezdték jól a vörösök a mérkőzést, az elég erős kezdővel felálló vörösök. Jól hír viszont a vörösöknek, hogy Coutinho újra játékra jelentkezett és a kispadon foglalt helyet. A találkozó első negyedórája küzdelmes és komoly taktikai csatát hozott. Az első komoly lehetőségre 18 percet kellet várnunk, ekkor Firmino bombáját óriási bravúrral hárította Forster szögletre. Egy perccel később a hazaiak is megvillantak Remond lövését védte bravúrral a Liverpool hálóőre Karius. A 20. percben azonban nem voltak ennyire szerencsések a vörösök és Redmond került ezúttal is ziccerbe és nem is hibázott védhetetlenül külte Karius kapujának bal alsó sarkába a játékszert. A gólt követően próbálta gyorsítani a játékot a Pool, de a hazaiak remekül védekeztek és veszélyes kontrákat vezettek. A félidő végén kis híján megduplázta előnyét a hazai együttes, Cedric és Tadic összjátéka után Redmondhoz került a labda akinek ziccerét óriási védéssel ütötte ki Karius. Lehet ezzel a produkcióval újra visszakerül a vörösök kezdőjébe a bajnokságban is.

A második félidő langyosan kezdődött a hazaiak őrizték előnyöket míg a vörösökön nem látszott a lendület. A 61. percben Klopp változtatott először és a sérülésből visszatérő Coutinhot küldte pályára a német mester. A 61. percben Firmino került helyzetbe, de lövése könnyű préda volt Forster számára. A 67. percben egy labdaszerzést követően kontrát vezethettek a szentek Rodriguez passzát követően Cedric lódult meg, de nem tudta megjátszani a középen érkező Redmondot és inkább a lövést választotta ami az oldalhálót találta telibe. A folytatásban továbbra is gyengélkedett a Liverpool és nem nagyon tudtak mit kezdeni a hazai védelemmel. A 84. percben ismét komoly ziccert puskáztak el a hazaiak ezúttal is Redmond került ziccerbe, azonban hiába emelte át Kariust a gólvónalról mentettek a Liverpool védői. Ezzel pedig egygólos előnnyel utazhatnak a szentek a Liverpool otthonába. A vörösök az egész mérkőzésen gyengén muzsikáltak talán már a vasárnapi Manchester United elleni rangadó járt a játékosok fejében. A Ligakupa visszavágójára két hét múlva kerül sor az Anfield Roadon.

https://www.youtube.com/watch?v=FwVpqN8KTmo

Képek: theguardian.com

O.G.