Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az MSN továbbjuttatta a Barcát! – Videóval

Az FC Barcelona hazai pályán 3:1-re legyőzte az Athletic Bilbao együttesét, így 4:3-as összesítéssel bejutott a legjobb nyolc közé a spanyol Király-kupában. A katalánok következő ellenfele a Sevilla elleni visszavágót kényelmes, három gólos előnyből váró Real Madrid lehet!

(Kép: parhlo.com)

FC Barcelona – Athetletic Bilbao 3-1 (1-0)
Camp Nou, Vezette: Jesús Gil Manzanó
Barcelona: Cillessen – Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Jordi Alba – Iniesta (Arda Turan, 89.), Busquets, Rafinha (Rakitic, 80.) – Neymar (D. Suárez, 87.), L. Suárez, Messi. Vezetőedző: Luis Enrique
Athletic Bilbao: Iraizoz – Boveda, Etxeita (Elustondo, 30.), Laporte, Balenziaga – Benat, San José – Williams, Eraso, Saborit (Susaeta, 79.) – Sabin (Aduriz, 46.). Vezetőedző: Ernesto Valverde
Gól: L. Suárez (35.), Neymar (48. -büntetőből) Messi (78.) illetve Saborit (52.)
Sárga lap: Umtiti (30.) illetve Etxeita (28.), Laporte (41.) Elustondo (73.) Benat (77.), Williams (90.)
Kiállítás:
Továbbjutott a Barcelona, összesítésben 4:3-mal!

Ahogy azt várni lehetett nagy fölényben futballozva kezdte Luis Enrique csapata a Bilbao elleni kupavisszavágót. A Barca mezőnyfölénye a 35. percben érett góllá, amikor is az egész találkozó legaktívabb hazai futballistája Neymar adott középre balról, Luis Suárez pedig – akinek már volt egy érvénytelenített gólja – elvetődve, szép mozdulattal szerezte meg csapata vezető találatát.

A vezetés tudatában megnyugodhatott a Camp Nou publikuma, hát még a szünet után, amikor is Neymar értékesítette a saját maga által kiharcolt büntetőt! – A brazil klasszisnak egyébként október 18-a óta ez volt az első gólja klubcsapatában.
Mielőtt azonban a katalán publikum öröme teljes lehetett volna, pár perccel később a mindaddig nem sokat mutató Bilbao váratlanul, első kaput eltaláló kísérletéből visszajött a mérkőzésbe, Saborit tökéletes fejesével.
A szépítő gól felhozta a baszkokat, a Barca eközben 2017-es eddigi jó szokásához híven számos helyzetet elpuskázott… A 78. percben aztán érkezett Lionel Messi, aki szabadrúgásból mattolta a tehetetlen Iraizoz kapust, eldöntve a továbbjutás kérdését.
A hátralévő időben még kihagyott egy-két nagy helyzetet a Barca, végül azonban ahogy Luis Enrique is várta, a Camp Nouban maga javára fordította a párharc alakulását és továbbjutott.

A találkozó kuriózuma, hogy Luis Suárez 100. barcelonai találatát szerezte, egyébként pedig az uruguayi gólja volt a 300., amelyet az MSN szerzett amióta együtt futballozik Barcelonában. Suárez 100 góljához ez idő alatt Messi 124-et, Neymar 76-ot tett hozzá. A brazil és az argentin klasszis ugye lőtt még egyet-egyet a Bilbaonak…

https://www.youtube.com/watch?v=1KpBfXOOjsI