Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: A Bayern az őszi bajnok – félévértékelő

A jól megérdemelt téli pihenőjüket töltik a játékosok a Bundesliga szünetében. A címvédő Bayern München visszavette a vezető pozíciót a Bundesliga meglepetéscsapatától, a Lipcsétől. Nézzük, mi történt a pontvadászat első felében.

bundesligafelev

Értékelő cikksorozatunk további részeiért KATT:

Bundesliga: Nem sikerült letaszítani a Bayernt a trónról! – félévértékelő

Bundesliga: Íme a góllövőlista és a kanadai táblázat állása

Bundesliga 2: Így áll a német másodosztály féltávnál

Bundesliga: Statisztikák legek és érdekességek

Bundesliga

Annak ellenére, hogy a Bayern München vezeti a német pontvadászatot, nem volt egyszerű az őszi idény számukra. A Bundesliga 2-ből frissen feljutó RB Leipzig tört borsot az orra alá. A Lipcse a szurkolók legnagyobb meglepetésre, kihasználva a Bayern botlásait a tabella élére is tört. A vezető helyre azonban a bajorok is pályáztak, így a 16. játéknapon vissza is vették a jól megérdemelt pozíciójukat. A Lipcse látogatott az Allianz Arénába, de sok örömük nem volt a látogatásban, mivel Lewandowskiék simán 3 gólt rámoltak be Gulácsi kapujába.

Összességében, 16 lejátszott mérkőzést követően a Bayern München 3 ponttal vezeti a tabellát a Lipcse előtt. 12 találkozón diadalmaskodtak, 3-szor lett döntetlen a játék vége és 1-szer szenvedett vereséget az Ancelotti csapata. Az egyetlen bukás a rivális Dortmund ellen történt. Aubameyang góljával diadalmaskodtak hazai közönség előtt a sárga-feketék.

A szezonkezdés volt a legemlékezetesebb a szurkolók számára, és nem is lehetett volna jobb bemutatkozás Ancelottinak. A Bayern lazán, 6 góllal küldte haza a Werder Brement.

A hazai és a nemzetközi kupaszereplés

A bajnokságban remekel a csapat, de a kupák mellett sem mehetünk el szó nélkül. Nézzük először a hazai sorozatot a DFB Kupát. Itt is szedte az áldozatait a München. A Jena volt az első ellenfél, majd ezt követte az Augsburg. 2 túlélt kört követően már a legjobb 8 közé jutás lesz a tét. Ehhez majd a Wolfsburgot kell legyőznie Ancelotti fiainak. A találkozót február 7-én rendezik meg az Allianz Arénában 20:45-ös kezdéssel.

A Bajnokok Ligájában a D jelzetű kvartettben kapott helyet a Bayern. Az Atletico Madrid mögött, a 2. helyen végett, és kiharcolta a helyét a legjobb 16 között. Nézzük, mi történt a csoportkörben. 4 győzelem mellé párosult két vereség is, és ez az első hely elvesztésébe került. A rivális Atletico Madrid tudott győzni 1 góllal a bajorok ellen. Nagy meglepetésre a másik vereséget Oroszországban szenvedték el. A Rosztov nagy meglepetésre 3:2-re tudott diadalmaskodni Ancelotti legénysége fölött.

Az Atletico csoportelsőként, míg a München 2. helyen jutott tovább. A Rosztov kiharcolta, hogy az EL-ben folytathassa a nemzetközi szereplést, míg az Eindhovennek véget ért a kupaszereplés.

A legjobb 16 között, február közepén az Arsenal vár majd a Bayern Münchenre. Ugyan, legutóbb 5:1-re diadalmaskodtak a bajorok az Ágyúsok fölött, azonban az egymás elleni statisztika nagyon vegyes, így ebből nem lehet megjósolni, hogy kinek áll majd a zászló.

Két kiemelkedő játékos

Robert Lewandowski nincs még a top formájában idén, de még így sem panaszkodhatnak a szurkolók, mivel 12 találattal járult hozzá az együttes 38 góljához, ami 16 mérkőzésre lebontva nem is annyira rossz arány. Ő volt a legaktívabb a kapura lövéseket tekintve. 70 alkalommal vette célba az ellenfél ketrecét.

Alcantarát is érdemes kiemelni, mivel ő a gólpasszaival járul hozzá a csapat sikeréhez. Legemlékezetesebb villanása a Hamburg ellen volt.

https://www.youtube.com/watch?v=GmcSJXvB5d8

A Bundesliga január 20-án folytatódik. A Bayern, akkor a Freiburg otthonába fog látogatni. A találkozót 20:30-kor kezdődik.

Nagy Gábor