Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Király-kupa: Kiesett a Villareal, továbbjutott az Alavés

A spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjében nagy csatában jutott tovább a Deportivo Alavés valamint a Cordóba, előbbi a Deportivo La Coruna, utóbbi pedig a Cordóba kárára. A Real Sociedad pedig eredményesen őrizte előnyét a Villareal ellen, kiejtve a sárga tengeralattjárót.

(Kép: LaLiga Twitter )

Deportivo Alavés – Deportivo La Coruna (1-0)
Gól:
Mendéz (45.) illetve Arribas (63.)
Kiállítva:
T. Hernández (47.)

A párharc odavágóján gólokban gazdag, 2:2-es döntetlen tudatában némiképp az Alavés várhatta kedvezőbb helyzetből a Depor elleni visszavágót, melyen a hazaiak az első félidő vége felé meg is szerezték a számukra oly fontos vezető találatot. A foyltatásban az Alavés végül szerencsésen megúszta, hogy Theo Hernández meggondolatlansága miatt emberhátrányba játszotta le jóformán a teljes második félidőt. A Depor szépített, de mivel újabb gólt nem szerzett, továbbment az Alavés.

Továbbjutott az Alavés összesítésben 3:3-mal, idegenben lőtt több góllal!

Cordóba – Alcorcón 1-2 (1-0)
Gól:
Piovaccari (9.) illetve Rodriguez (51.), Alejó (68.)

Igazi ki-ki mérkőzésre lehetett számítani a másodosztályú csapatok párharcán. Mindez fokozottan igaz lett a visszavágóra, melyet az első mérkőzésen elért gól nélküli döntetlent követően várhattak a felek. A félidőben még a hazaiak vezettek, azonban sok mindent megváltoztatott az Alcorcón második félidő elején korán megszerzett egyenlítő találata. A vendégek ráadásul az egyenlítést követően rövid időn belül a maguk javára fordították nem csak a találkozó, de a párharc kimenetelét is.

Továbbjutott az Alcorcón 2:1-es összesítéssel!

Villareal – Real Sociedad 1-1 (1-1)
Gól:
Soriano (45.) illetve Oyarzabal (15.)
Kiállítva: Sansone (89.)

1:3-ról, két gólos Villareal hátrányból folytatták a felek az El Madrigalban. A sárga tengeralattjáró továbbjutási esélyeit lényegében megpecsételte, a Real Sociedad korai vezető találata – Ahogy mondani szokás, az első gól sok mindent eldönthet, ezen a találkozón el is döntött!
A Villareal ugyan szépített, de többre nem, illetve egy Sansone piros lapra még futotta a hazaiak erejéből.

Továbbjutott a Real Sociedad 4:2-es összesítéssel!