Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Luis Enrique: “Ki kell használnunk, hogy a Camp Nou-ban játszhatunk!”

Az FC Barcelona vezetőedzője, Luis Enrique szerint csapatának feltétlenül előnyt kell kovácsolni abból, hogy hazai pályán fogadja az Atheltic Bilbao együttesét a spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján.

(Kép: FC Barcelona Twitter)

Mint ismert az Atheltic Bilbao nagy csatában, 2:1-re legyőzte az FC Barcelonát a spanyol kupa legjobb 16 csapata közötti párharc első, bilbaói felvonásán. Enrique mester szerint csapata legalább a döntetlent megérdemelte volna Baszkföldön a találkozót kettős emberhátrányban befejező Athletic ellen, ugyanakkor a 46 éves szakember úgy véli a Camp Nou közönsége megadhatja csapatának azt a lökést, amely a továbbjutáshoz szükséges lehet: “Az hogy a Camp Nou-ban játszhatjuk a visszavágót, feltétlenül ki kell használnunk! Szurkolóink buzdítására nagy szükségünk lesz, ugyanis ez mindenképpen előre lendíthet a csapat játékán!” A Barcának szüksége is lehet erre a bizonyos lökésre, hiszen a Bilbao elleni vereséget követően a katalánok győzelem nélkül maradtak a Villareal elleni bajnoki találkozón is.

Enrique szerint különben is nehéz meccsre készülhetnek. “Az Athletic Bilbao ahogy korábban is mondtam, kiváló csapat, úgy gondolom hasonló felfogásban is fognak játszani, mint tették legutóbb, megpróbálnak letámadni, hiszen ez az ő filozófiájuk. Egyébként mindannyian tudjuk, hogy mit jelen számukra a szerdai mérkőzés!” – Fogalmazott a találkozó előtti sajtótájékoztatón a Barca vezetőedzője, aki természetesen kitért saját csapatára is: “Hátrányból kell futballoznunk, azonban az idegenben lőtt gólunk valamit javít a helyzetünkön, hiszen ha betalálunk, ellenfelünknek máris kockáztatnia kell majd! Nekünk hatékonyabbnak, kell lennünk, precízebbnek, és elsősorban jobban kellene kihasználnunk a lehetőségeinket. Egyébként ha már engem kérdeznek, az első mérkőzés eredményét ismerve, személy szerint egy nagyon látványos találkozót várok!”
A katalánok vezetőedzője még hozzátette, elismeri, hogy megérdemlik a szemrehányást, hiszen nem kezdték jól az évet, de mindenképpen javítani akarnak helyzetükön! – Elsőként az Atheltic Bilbao ellen tehetik ezt meg, szerda este 21:15-től (TV: Sport 1)!