Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

21 játékos 6053 gól! – Raúl, Henry, Ronald és a többek…

A labdarúgásnak nem csak jelene, hanem nagyon komoly és tartalmas múltja is van. A sportág az elmúlt száz évben csakúgy mint az emberiség, rengeteget fejlődött. Nehéz belőni azt a dátumot, melyet a modern futball születésének nevezhetünk. Ennek időpontja valahova a Premier League létrejöttére tehető, az 1990-es évek elejére, de lehet, hogy inkább kicsit korábbra az 1980-as évek végére. Olyan gyorsasággal halad az idő, hogy már a modern futball gyanánt is legendákról beszélhetünk. Ezen apropóból összegyűjtöttük a leggólerősebb támadókat, akik meghatározóak voltak az elmúlt 20-30 esztendőben. Ikonok vonultak vissza és akasztották szögre a stoplis sokak nagy bánatára. Íme azon labdarúgók, akik legtöbbször ugrasztották talpra, vagy éppen intették csöndre az egyes szurkolótáborokat, emberek millióit világszerte. 

FotorCreated

Gondolta volna, hogy a Real Madrid méltatlanul búcsúztatott legendája Raúl González a legeredményesebb ezen periódusban? Sejtette, hogy Thierry Henry a második és Ronaldo nem fér fel a dobogóra? Nem is húzzuk az időt, hiszen a táblázat és annak számadatai önmagáért beszélnek. A válogatásnál a következő feltételeket vettük figyelembe. Az adott játékos igazi korszakalkotó egyéniség volt, s 2000 után vonult vissza. A góloknál csak a profi felnőtt találatokat vettük figyelembe klub és válogatott szinten egyaránt. Az utánpótlásban és a második csapatokban elért gólokat nem számoltuk bele az összesítésbe. Segítségként a német transfermarkt.de oldalát használtuk, ám sajnos Romário és Rivaldo esetében nem találtunk pontos számadatokat, így őket nem tudtuk elhelyezni, ám mindenképpen helyük lenne a listán valahol.  Szeretnénk megjegyezni, hogy a listára felkerülő támadó játékosok listája szubjektív, ha esetleg valaki lemaradt, azért elnézést kérünk.

Hamarosan tovább bővülhet majd a lista, olyan ikonok állnak a stoplis szögre akasztása előtt, mint a 40 éves Francesco Totti, aki jelenleg 310 gólnál tart, vagy éppen a 38 esztendős Didier Drogba 344 találattal a háta mögött. Valamint Samuel Eto’o és David Villa sem lesz fiatalabb (35 évesek mindketten), ám esetükben még nincsen szó visszavonulásról.

Teljes képernyő rögzítése 2017.01.12. 173734