Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Légióskörkép: Magyar passzok, védések és gólok Németországban

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) több honfitársunk is rúgja, a bőrt. Nézzük, hogy ki hogyan szerepelt a szezon első felében. Van, aki a padot koptatja, ám szerencsére olyanok is vannak, akik húzóembernek számítanak csapatukban. Félév értékelő cikksorozatunk utolsó részét olvashatják.

Értékelő cikksorozatunk további részeiért KATT:

– Bundesliga: Íme a góllövőlista és a kanadai táblázat állása
– Bundesliga 2: Így áll a német másodosztály féltávnál

– Bundesliga: Statisztikák, legek és érdekességek
– Félévértékelő: Bayern München
– Félévértékelő: Borussia Dortmund
– Félévértékelő: Hertha BSC
– Félévértékelő: RB Leipzig

hunbundes

Bundesliga

Gulácsi Péter: A 26 esztendős magyar hálóőr pályafutásának eddigi legszebb korszakát éli. Az újonc RB Leipzig kezdője hétről-hétre az ő nevével kezdődik. Olyannyira, hogy a maximálisan játszható játékperc áll a neve mellett. A Borussia Dortmund, Hamburg, Wolfsburg, Darmstadt, Hertha BSC ötös előtt pedig teljesen lehúzta a rolót.
Játszott meccs:
16
Játszott perc: 1440
Kapott gól: 15
Kapott gól nélküli meccs: 5

Huszti Szabolcs: A válogatottságot több éve visszamondó rutinos középpályás kiváló formának örvend 33 esztendősen. Az ősz folyamán a Bayern München és a Borussia Dortmund hálóját is bevette, igazi vezéregyénisége klubcsapatának klubcsapatának az Eintracht Frankfurtnak.
Játszott meccs: 15
Játszott perc: 1044
Gól/Gólpassz: 2/2

Szalai Ádám: A Hoffenheim válogatott támadója a padot koptatja, edzője teljesen bizalmatlan vele szemben és igazándiból tétmérkőzésen a lehetőséget sem adta meg a 29 éves gólfelelősnek. Mindössze 134 percnyi játékot kapott az ősz folyamán, mindezt ráadásul 6 meccsen hozta össze. A Mainz ellen betalált és pontot vesztett, ám az is előfordult, hogy még a nevezett keretbe sem került be. Esetében úgy fest, csakis a klubváltás lehet megoldás.
Játszott meccs: 6
Játszott perc: 134
Gól/Gólpassz: 1/0

Kalmár Zsolt: A 21 esztendős támadó középpályást nem adta kölcsön az RB Leipzig, mely nem biztosított a számára az ősz folyamán lehetőséget a játékra. A Bundesliga bemutatkozás így továbbra is várat magára, noha honfitársunk az első kerettel edz és a nevezettek között is szerepelt már.
Játszott meccs: 0
Játszott perc: 0
Gól/Gólpassz: 0/0

Kleinheisler László: A Werder Bremen labdarúgója kölcsönben a szintén élvonalbeli Darmstadt sikereiért harcol. Gólt és gólpasszt is jegyzett, ám korábbi stabil helyét a szünet előtti hetekben kispados pozícióra cserélte.
Játszott meccs: 12
Játszott perc: 780
Gól/Gólpassz: 1/1

Willi Orban (!?): A 24 esztendős RB Leipzig játékos magyar és német állampolgársággal is rendelkezik, felnőtt szinten pedig még egyik válogatottban sem mutatkozott be. Ezáltal az ősz folyamán többször szóba jött esetleges szerepvállalása a magyar válogatottban. Gulácsi Péter előtt őrzi a védőzónát, munkáját pedig kiválóan végzi. Sőt, védő létére gólokat és gólpasszt is jegyzett. Mezőnyjátékosként minden egyes percet a pályán töltött az ősszel.
Játszott meccs: 16
Játszott perc: 1440
Gól/Gólpassz:
 2/1