Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ők lesznek a 2017-es Afrika-kupa sztárjai

Szombaton rajtol a 2017-es Afrika-kupa, melynek házigazdája Gabon lesz. Mint mindig, ezúttal is labdarúgók tömkelege hagyta ott az európai klubfutballt a nemzeti csapat kedvéért. A játékosok között igazi klasszisok, sztárcsapatok kiválóságai is vannak. Nézzük, kiket láthatunk a tornán és kiket kell majd hiányolunk a bajnoki mérkőzéseken január 14. és február 5. között. Az önkéntes “száműzetés” hossza merőben függ attól, hogy ki meddig jut hazájával. 

A torna felvezetőjéhez tartozó korábbi cikkeinkért KATT:

Amit az A-csoportról tudni érdemes
Amit a B-csoportról tudni érdemes
Amit a C-csoportról tudni érdemes
Az Afrika-kupa idei rendezője: Gabon
Afrika-kupa: Stadionmustra
Amit az Afrika-kupáról tudni érdemes – történeti bemutató
Ez történt 2015-ben – Visszatekintő

444

A torna egyik legnagyobb klasszisa a Borussia Dortmund sztárja Pierre-Emerick Aubameyang. Egy pillanatig sem lehetett kétséges, hogy a házigazda Gabon csapatkapitánya ott lesz-e a hazai rendezésű tornán. A Juventus védelméből Mehdi Benatia fog hiányozni, a kiváló védő Marokkó sikereiért játszik majd. Gondban lehet a Leicester City, a regnáló angol bajnoknak nagyon rosszul jön a fekete kontinensen rendezett seregszemle, ugyanis Algéria Islam Slimani és Raiyad Mahrez szolgálatait is igénybe veszi. Hozzájuk csatlakozik a Porto kiválósága Jacine Brahimi és a Schalke  fiatal középpályása Nabil Bentaleb.

Jürgen Klopp és a Liverpool egyik legjobbját kénytelen nélkülözni Sadio Mané személyében, akinek oldalán Szenegál mezében fog küzdeni a Napoli kőkemény belsővédője Kalidou Koulibaly is. A rekordbajnok Egyiptom “kincse” Mohamed Salah, őt az AS Roma engedte el az Afrika-kupára. Asamoah Gyan és André Ayew közel sem akkora sztár mint az eddig említett labdarúgók, ám nekik és Ghánának történelmük van már a sorozatban. Előbbi a tornán lehet százados címeres mezben.

Afrikai seregszemle Didier Drogba nélkül, ám elefántcsontparti oldalon most is találhatunk jól csengő neveket. A védelemben ott lesz Erick Bailly, aki a Manchester United legénységét hagyja el egy rövid időre, csakúgy, mint Serge Aurier a PSG-t. Itt azonban még nincsen vége a csontparti felsorolásnak, a torna legjobb fiatal játékosa címre is bejelentkezhet Franck Kessié az Atalanta középpályása. A 20 esztendős labdarúgó bombaként robbant be idén a köztudatba. Ami pedig Drogba örökségét illeti, a Wilfried Bony, Wilfried Zaha, Salamon Kalou hármas is a kapitány rendelkezésére áll majd.

Rövid szösszenetünkbe ennyien fértek, tényleg csak a legnevesebb és legjobb afrikai labdarúgók, ám rajtuk kívül is sok-sok kiváló Európában játszó futballista lesz  ott a tornán, sztárcsapatok fiatal tehetségei, akikről szintén lehetne külön beszélni.