Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kane triplájával kiütötte a West Bromot a Spurs – videóval

Másfél hét szünet után a 21. fordulóval folytatódott az angol Premier Leauge. A ködös Albionban a forduló nyitómérkőzését a White Hart Lanen rendezték a Tottenham ellenfele a West Bromwich Albion volt.

2017-01-14T130918Z_127400958_MT1ACI14725535_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-TOT-WBA

Tottenham – West Bromwich 4:0 (2:0)
Helyszín: White Hart Lane (London) Vezette: Taylor
Gólszerzők: Kane (12., 77., 82.), McAuley (26., öngól)
Sárga lap: Olsson (64.), McAuley (70.)
Kiállítva:

Tottenham: Lloris – Vertonghen (Davies 65.), Alderweireld, Dier – Rose, Dembele (Winks 83.), Wanyama, Walker – Alli, Eriksen – Kane (Son 89.). Vezetőezdő: Pochettino

West Bromwich: Foster – Dawson, McAuley, Olsson, Brunt (McClean 54.) – Fletcher, Yacob – Phillips (Field 90.), Morrison, Chadli (Robson-Kanu 62.) – Rondon. Vezetőezdő: Pulis

Mauricio Pochettino legénysége bombaformában várhatta a kezdő sípszót, az előző fordulóban a listavezető Chelsea 13 mérkőzéses győzelmi sorozatának vetettek végett az észak-londoniak. A Spurs öt mérkőzéses győzelmi szériával várhatta a West Brom elleni mérkőzését. A vendégek kezdőjében ott volt a Spurs korábbi játékosa Nacer Chadli is.

A Spurs játékosai nem vaccakoltak sokat, rögtön nekiestek a West Bromnak Pochettino tanítványai. Már az első perctől kezdve nyomás alá helyzeték a vendégek kapuját. A találkozó első komoly lehetősége a 4. percben adódott Kane előtt, a hazaiak gólgyárosa azonban nem sokkal lőtt a kapu jobb oldala mellé. A 8. percben ismét Kane próbálkozott, de ezúttal jócskán fölé durrantott. A 12. percig húzta a WBA védelme a Spurs nyomását, ekkor Wanyama passzolt Eriksenhez, aki remek ütemben ugratta ki Harry Kane-t aki kilőtte a bal felsőt. Kane ezzel szezonbeli 11. gólját jegyezte míg a hazaiak dán középpályása Eriksen pedig már a nyolcadik asszisztját könyvelhette el. A gól után sem vett vissza a hazai együttes és továbbra is komoly fölényben játszottak Eriksenék. A 25. percben újabb komoly lehetőség  adódott a hazaiak előtt, ezúttal is Harry Kane volt a főszereplő azonban megpattanó fejesét az utolsó pillanatban hárította Foster. A “sarkantyúsok” lendülete a folytatásban sem fagyott alá, egy perccel később Wanyama készítette le lövésre a játékszert Eiksennek, akinek lövésébe McAuley beleért így Fostert becsapva a kapuba kötött ki a Tottenham második gólja is. A vendég “bőgatyások” védelme nem igazán állt a helyzet magaslatán, és a középpályájuk is átjáróház volt a Spurs játékosainak. A 35. percben Kane bombájánál kellett bravúrosan nyújtózkodnia Fosternek, hogy szöglet legyen mindössze.

2017-01-14T124423Z_127399463_MT1ACI14725490_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-TOT-WBA

A második játékrészt aktívabban kezdte a West Brom és már az első percben helyzetet alakítottak ki, miután Rondon indította Phillipset aki, éppenhogy a kapu mellé lőtt. Egyébként a vendégeknek ez volt a mérkőzésen az első lövési kísérletük, amire 46 percet kellett várni. A hazaiak a második félidőben egyértelműen visszavettek a tempóból, de így is  adódtak lehetőségek a hazaiak előtt. Az 57. percben Alli passzolt Kane-hez akinek lövését ezúttal is bravúrral hárította Foster. A 71 .percben Ben Foster kapott tapsot a szurkolóktól remek védéséért. Victor Wanyama tizenhatosról leadott lövését védte remek mozdulattal, mielőtt a labda a bal alsó sarokba ment volna. Hat perccel később a jobb oldalon McAuley hibázott egy nagyot és Walker csapott le a labdára amit középre centerezett a remek ütemben érkező Kane pedig kapásból a kapu közepébe helyezett, megszerezve csapata harmadik találatát. Ezzel még nem volt vége a 82. percben megszerezte harmadik gólját is Spurs gólvágója Kane, ezzel pedig pályafutása harmadik mesterhármasát könyvelhette el a PL-ben. Az angol válogatott támadója ezzel remekül ünnepelte meg kislánya születését akit  Ivy Jane Kane-nek hívnak és az elmúlt hétvégén látta meg a napvilágot.

https://www.youtube.com/watch?v=d7gtUaw2ot8

Képek: premierleague.com

O.G.