Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Az Inter simán nyert a Chievo ellen – videóval

Hozta a kötelezőt az Inter, de a vendégek azért megizzasztották a hazaiak játékosait. 

FC+Internazionale+v+AC+ChievoVerona+Serie+5M0bUb0yBUnl

Milánóban csúszott el a Chievo, pedig vezetett is a vendég együttes (forrás: zimbio.com)

Az Inter a városi riválisra zárkózott volna már a Chievo elleni hazai meccsén, melyre ma este került sor, a Serie A 20. fordulójában.

Jobban kezdett az Inter, de a drukkerek és a hazai csapat tagjai nem örülhettek a 12. percben még. Ekkor Ansaldi ívelése után Icardi fejelt kevéssel kapu fölé. Hat perccel ezután Gagliardini is próbálkozott, de Sorrentino a helyén volt, nem sikerült előnybe kerülnie ekkor sem az Internek. A 29. minutumban Candreva bombaerős lökete szállt volna a jobb felsőbe, de Sorrentino ismét a helyzet magaslatán volt.
Hiába a sok milánói lehetőség, a Chievo tudta megszerezni a vezetést! A 34. percben szerezte meg a vendégcsapat az előnyt, amikor Birsa szöglete nyomán Pellissier lövésével talált utat a labda a hazai kapuba (0-1)!
A 38. minutumban igyekezett egyenlíteni Gagliardini, de közeli fejesét kifogta a vendégek jó teljesítményt nyújtó kapusa. Perisic is jött még a szünet előtt egy próbálkozással, de egyéni akciója után a 45. percben a labdát a kapufa mellé lőtte. Meglepetésre tehát Chievo előnnyel ért véget a meccs első félideje.

Perisic ahogy zárta az elsőt, úgy folytatta a másodikat. Az 54. a fejesét azonban hárította Sorrentino. A 64. percben Eder végezte el az Inter szabadrúgását, de a 20 méteres lövés után Sorrentino-é lett a labda.
Megtört a jég viszont a 69. percben, ezt már a remeklő Sorrentino sem védhette. Candreva betett labdáját Icardi lőtte be a Chievo kapujába (1-1)!
A 74. minutumban Perisic villant, de ez nem volt elég a gólhoz, a horvát lövése kevéssel ugyan, de elment az ellenfél kapuja mellett. A 81. minutumban Icardi is igyekezett, de lövése jócskán mellé ment. Viszont a végén sikerült fordítania a hazai gárdának! Az Inter második gólját Perisic szállította, aki szólója után közelről vette be a 86. percben Sorrentino kapuját (2-1)!
A meccs eldőlt, a Chievo már nem tudott újabb gólt szerezni, az Inter viszont még egyszer betalált, és teljesen eldőlt minden a 93. percben, amikor Eder 16 méterről vágta be a labdát a kapuba (3-1)!
Az Inter pontszámban beérte a Milant, de utóbbinak még van egy meccse ebben a fordulóban, és így is egy hellyel elmarad tőle a ma este győztese. A Chievo maradt a 11., de holnap több klub is megelőzheti a mai bajnoki vesztesét.

Inter – Chievo 3-1 (0-1)
Helyszín: Guiseppe Meazza Stadion, Milánó. Vezette: Piero Giacomelli
Gólszerzők: Icardi (69.), Perisic (86.), Eder (90+3.), ill. Pellissier (34.)
Sárga lapok: – , ill. Birsa (32.), Radovanovic (63.), Spolli (81.)
Kiállítás:

Inter: Handanovic – D’Ambrosio, Murillo, Miranda, Ansaldi (Eder) – Gagliardini, Kondogbia – Candreva (Palacio 82.), Mario (Banega 70.), Perisic – Icardi. Vezetőedző: Stefano Pioli

Chievo: Sorrentino – Frey (Spolli 60.), Dainelli, Gamberini, Gobbi – Bastien, Radovanovic, Castro (de Guzmán 73.) – Birsa (Izco 46.) – Meggiorini, Pellissier. Vezetőedző: Rolando Maran

Nagy Dávid