Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A liverpooli kékek is megtréfálták a Cityt – videóval

Az angol élvonalbeli labdarúgó bajnokság vasárnapi játéknapja két nagy csemegét is tartogatott. A 21. fordulót két Liverpool – Manchester összecsapás zárta. Kora délután a liverpooli kékek a Manchester City együttesét fogadták a Goodison Parkban míg a forduló rangadóján a Manchester United a liverpooli vörösöket fogadta az Old Traffordon.

2017-01-15T140752Z_127490872_MT1ACI14727445_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-EVE-MCI

Everton – Manchester City 4:0 (1:0)
Helyszín: Goodison Park (Liverpool) Vezette: Clattenburg
Gólszerzők: Lukaku (34.). Mirallas (47.), Davies (79.), Lookman (90+4.)
Sárga lap: Holgate (55.), Lukaku (90+2.) ill. Silva (75.), Otamendi (90+2.)
Kiállítva:

Everton: Robles – Mori, Williams, Holgate – Baines, Barry (McCarthy 74.), Davies, Coleman – Mirallas (Schneiderlin 65.), Barkley (Lookman 90.) – Lukaku. Vezetőedző: Koeman

Manchester City: Bravo – Sagna, Otamendi, Stones, Clichy – Zabaleta (Iheanacho 62.), Toure – Silva, De Bruyne, Sterling – Agüero. Vezetőedző: Guardiola

Mindkét gárda jó formában várhatta a kezdő sípszót, ugyanis mindkét együttes legutóbbi öt mérkőzéséből mindössze egy vereséget könyvelhetett el. A Manchester City a Liverpool otthonában, míg az Everton hazai pályán szenvedett vereséget szintén a Liverpool ellen 1:0 arányban. Az elmúlt hétvégén a liverpooli kékek búcsúztak az FA-kupából, így már csak a bajnokságra koncentrálhatnak, miután a Leicester City kiejtette őket. A hazaiak oldalán ott volt keretben a Manchester Unitedtől igazolt Morgan Schneiderlin, akiért 22 millió fizettek a liverpooli kékek. Továbbá Koeman az Everton menedzsere nem számíthatott Bolasie játékára sérülés miatt valamint az Afrika-kupán résztvevő szenegáli Gueye játékára sem. Pep Guardiola a manchesteriek trénere Fernandinho játékára nem számíthatott ismételten eltiltás miatt, valamint Fernando, Gündogan és Kompany játékára sérülés miatt.

Ami az egymás elleni statisztikát illeti, a két együttes eddig 39 alkalommal került szembe egymással a pályán. Ami a győzelmek számát illeti a liverpooli együttes 17-nél, míg a Citizens 14-nél tart, pontosztoszkodás pedig 8 alkalommal született. A szezon első felében a két együttes az Etihadban már találkozott és 1:1-es döntetlennel zárult az a találkozó. A tavalyi kiírásban a City 2:0-ra győzni tudott a Goodison Parkban, Samir Nasri és Aleksandar Kolarov góljaival. Az Everton legutóbb 2013. márciusában győzte le a Premier League-ben a manchesterieket Jelavic és Osman góljaival 2:0-ra.

Lendületesen kezdtek a csapataok a Goodison Parkban közel teltház előtt. Az első percekben a hazaiak próbálkoztak, de komoly lehetőséget nem nagyon tudtak kialakítani Bravo kapuja előtt. A 9. percben azonban Mirallas a hálóba lőtte a labdát azonban Clattenburg érvénytelenítette azt les miatt, jogosan. A vendégek a 12. percben jutottak először komoly lehetőséghez azonban Sterling elől Robles menteni tudott időben. A folytatásaban komoly taktikai csata folyt többnyire a középpályán, A 25. percben De Bruyne passzát követően David Silva került helyzetben, de ezúttal is Robles remekül mozdult ki kapujából és kiszorította Silvát, aki így nem tudott tüzelni. A 34. percben saját térfelén adta el a labdát a City, amiből a hazaiak támadást vezettek, Mirallas pedig remekül adta középre a labdát Lukakuhoz aki a tizenhatoson kívülről Bravo kapujának jobb alsó sarkába tüzelt védhetetlenül. A gól után azonnal válaszolhatott volna Guardiola csapata, azonban előbb Agüero nem találta el a kaput, majd Sterling durrantott jócskán fölé. A félidő hajrájában még Sagna fejesét fejelték ki a hazai védők a gólvonalról, majd Touré lövését blokkolták, így a hazaiak egyetlen kapura lövési kísérletükből gólt szereztek és egygólos előnnyel mehettek pihenőre a csapatok.

631733804

Fordulást követően a City elkövette ugyanazt a hibát amiből az első félidőbe gólt kaptak és ismét saját térfelen vesztettek labdát Guardiola tanítványai. Az újabb hiba ezúttal sem marad büntetlenül, és Lukaku passzolt Barkley elé aki Mirallas-hoz jutatta a labdát a belga pedig nem hibázott és a bal alsóba lőtt, Bravo ezúttal is tehetetlen volt. Az egész mérkőzésen gyengén muzsikáló City komoly ziccert nem is tudott felmutatni a második félidőben, hiába a sztárokkal teli kezdő. A 78. percben a mindössze 18 éves Davies is beköszönt a manchesteriek ezzel pedig a hazaiak simán lemosták a pályáról Guardiola Cityjét könnyedén.Az Everton játékosának ez volt az első találata a PL-ben.  A 84. percben kis híján meglőtték a liverpooliak a negyedik góljukat is azonban Lukaku lövése éppenhogy elsuhant a jobb kapufa mellett. A ráadásban a csereként beálló első mérkőzésén pályára lépő Lookman is betalált, amivel óriási pofont adva Guardiola együttesének. A vendégek pedig egyre távolabb a bajnoki címtől immáron már tíz pontra a listavezető Chelsea csapatától. A Citizens pedig zsinórban második idegenbeli mérkőzését vesztette el, méghozzá ezúttal is Liverpoolban, azonban a szomszédos Goodison Parkban. Az Everton az Arsenal után hazai pályán a bajnoki címre hajtó manchesterieket is elinézte és megőrizte hetedik helyét a tabellán Koeman legénysége.

https://www.youtube.com/watch?v=vJEad4yYMJo

 Képek: premierleague.com

O.G.