Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrika-kupa: Mane és Mbodji vezette győzelemre Szenegált – videóval

A Gabonban zajló kontinenstorna második játéknapja is tartogatott izgalmas mérkőzéseket. A B-csoportban a továbbjutásra és a végső győzelemre is esélyesnek tartott Tunézia és Szenegál csapott össze egymással.

C2O8OAjWEAUx1lo

Tunézia – Szenegál 0:2 (0:2)
Helyszín: Stade de la Rénovation de Franceville Vezette: Alioum N. (kameruni)
Gólszerzők: Mane (10., büntetőből), Mbodji (30.),
Sárga lapok: Abdennour (9.) ill.  M’Bengue (36.), Koulibaly (41.)
Kiállítás:

Tunézia: Mathlouti – Ben Youssef, Nagguez, Abdennour, Maaloul – Sliti – Sassi, Lahmar – Msakni – Akaichi (Khenissi 64.), Azouni (Khazri 46.). Szövetségi kapitány: Kasperczak

Szenegál: Diallo – M’Bengue, Koulibaly, Gassama, Mbodji – Mané, Kouyate (Diop 88.), Ndiaye (Saivet 72.), Gueye – Diouf, Keita (Sarr 62.). Szövetségi kapitány: Cisse

A B-csoport másik mérkőzésén a végső győzelemelre is esélyesnek tartott két gárda nevezetesen Tunézia és Szenegál csapott össze. Az első komoly lehetőségre mindössze két percet kellett várni, ekkor egy tunéziai pontrúgás után alakult ki helyzet amit Akaichi fejelt a kapu bal oldala mellé. A találkozó 9. percében a tunéziai csapat egyik legrutinosabb játékosa Abdennour aki a spanyol Valenciát erősíti,  szabálytalankodott a tizenhatoson belül a játékvezető pedig büntetőt ítélt Szenegálnak. A büntetőt a Liverpool sztárja Sadio Mané higgadtan helyezte a kapu bal oldalába, Mathloutinak esélye sem volt a hárításra. Az első negyedóra végén egyenlítési lehetőséget szalasztott el Tunézia, miután Akaichi lövése centikkel a kapu jobb odala mellé szállt. A folytatásban komoly lehetőséget nem tudtak kidolgozni a tunéziaiak, míg a 30. percben a szenegáliak második kaput eltaláló lövésüket is gólra váltották. Keita szögletét  Mbodji fejelte a bal alsó sarokba. Az első félidőben hiába próbálkozott több lövéssel is Tunézia válogatottja ezekből mindössze egy talált kaput.

C2PHNAHWQAEFSbd

A második félidő elején a tunéziai szövetségi kapitány a lengyel Kasperczak egy cserével próbálta meg felpörgetni csapata játékát és pályára küldte a PL-ben szereplő Sunderland játékosát Khazrit. Az 52. percben a csereként beálló Khazri szépíthett volna miután remek labdát kapott, de nem tudta gólra váltani a lehetőséget, centikkel a kapu jobb oldala mellé lőtt. Az 58. percben két alkalommal is hárítania kellett a szenegáliak kapusának, miután előbb Msakni majd Akaichi lövését hárította Diallo. Khazri beállásával egyértelműen aktívabb lett a tunéziai támadójáték azonban ezzel sokra nem mentek “Karthágó sasai”, miután nem tudtak a kapuba találni. A 71. percben újabb tunéziai helyzet adódott, Abdennour javíthatta volna hibáját egy szögletet követően, a védő azonban centikkel a kapu mellé fejelt. A második játékrészben a szenegáliak jócskán visszavettek, egyetlen egyszer sem találálták el a kaput míg Tunézia négy alkalommal is. A mérkőzés hajrájában is adódtak lehetőségek Tunézia előtt azonban gólt nem tudtak szerezni, Msakni és a csereként beálló Khenissi sem tudott a kapuba találni, ezzel pedig Szenegál félgőzzel is legyőzte Tunéziát a B-csoport másik mérkőzésén és három ponttal az élre állt.

https://www.youtube.com/watch?v=qjg9zMElYCM

Képek: twitter.com

O.G.