Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligájában érdekelt csapat vinné Bentekét?

Christian Benteke, a Crystal Palace és a belga válogatott 26 esztendős támadója nem fut rossz szezont. A robusztus termetű csatár idén 18 bajnoki meccsen lépett pályára a Palace színeiben, ezeken a mérkőzéseken pedig eljutott 8 gólig. Ez egy olyan együttes kötelékében, amely a kiesés elől menekül, nem éppen rossz számadat. A hírek szerint fel is figyelt rá egy nem akármilyen klub.

704688_1

Az Express értesülései szerint nem más vinné Bentekét, mint a regnáló francia bajnok Paris Saint-Germain. A hírek arról szólnak, hogy a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata között is helyet kiharcoló dúsgazdag csapat kitartóan kacsintgat a Premier League felé, és mindenképpen igazolna még januárban azok után, hogy a német válogatott Julian Draxlert már megszerezték a VfL Wolfsburg együttesétől.

Ez nyithat ajtót Benteke számára, akinek nem is biztos, hogy ellenére lenne a váltás, ugyanis a Crystal Palace jelen pillanatban 17. a Premier League-ben. A PSG egyébként egy másik belga csatárért is érdeklődött állítólag, ő Michy Batshuayi volt, de a játékos munkaadója, a Chelsea azonnal jelezte, nem kíván megválni a 23 éves támadótól. Ez fordíthatta Unai Emeryék tekintetét Benteke felé.

Az értesülések szerint leginkább azért kellene egy támadó a Parc des Princes-be, mert a csapat egyszemélyes gólgépét, Edinson Cavanit mindenképpen tehermentesíteni akarja Emery. Ez pedig nem is csoda, hiszen a párizsiak bajnoki góljainak közel felét az uruguayi csatár szerezte.

Benteke mindenesetre aligha lenne olcsó mulatság, ugyanis a Crystal 27 millió font körüli összegért szerződtette őt a Liverpooltól 2016 nyarán, és fél év után aligha tékozolnák el potom pénzért a támadót.

Szerző: Draskovics Tamás