Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: Kiütéses Monaco-siker a Vélodrome-ban!

A francia első osztályú labdarúgó bajnokság (Ligue 1) 20. fordulójának rangadója egyértelműen az Olympique Marseille és az AS Monaco egymásnak feszülése volt. A tabellán elfoglalt helyek alapján egyértelműen a vendég hercegségiek voltak a mérkőzés esélyesei, de az ősz kései szakaszában már egyre jobb formát mutatott az OM is.

7786752244_bafetimbi-gomis-et-kamil-glik-au-duel-lors-de-marseille-monaco-le-dimanche-15-janvier-2017Gomis és Glik harcol a labdáért az OM – Monacón (fotó: RTL)

Ezen a meccsen azonban finoman szólva se kezdett jól a Marseille, hiszen negyed órát követően máris hátrányban voltak Rudi Garcia fiai. A fiatal francia futballista, a Monaco nagy becsben tartott középpályása, Thomas Lemar vette be a Marseille kapuját. 0-1!

Nem kellett sok ahhoz, hogy az ASM megduplázza előnyét. A 21. percben Falcao érkezett, és megszerezte a monacóiak második találatát, 0-2. Hogy ne érezze magát teljesen páholyban a bajnokság 2. helyezettje, arról Rolando gondoskodott a 28. minutumban, amikor is szépíteni tudott, 1-2. Többet volt a labda a hazaiaknál, de igazán nagy helyzetekig nem jutottak el. Ez pedig a félidő előtt közvetlenül meg is bosszulta magát, ugyanis Bernardo Silva talált be Lemar előkészítéséből. 1-3!

A második félidőben viszont még kilátástalanabb lett az Olympique helyzete. Alig tudtak lövésig is eljutni, labdabirtoklási fölényük teljességgel meddőnek bizonyult, kedvükre kontrázhattak a hercegségiek. Az 56. percben pedig Bernardo Silva fel is tette a koronát a Monaco ma esti teljesítményére, és megszerezte a vendégegyüttes negyedik találatát! 1-4, K.O.

A folytatásban hiába próbált cserékkel is frissíteni együttesén Rudi Garcia, semmire nem ment vele. A Monaco megőrizte előnyét, és a rangadó sima megnyerésével, egészen hihetetlen rúgott gól mennyiséggel felugrottak a táblázat első helyére!

Ligue 1, 20. forduló:

Olympique Marseille – AS Monaco 1-4 (1-3)
Helyszín: Stade Vélodrome
Gólok: Rolando (28.) ill. Lemar (15.), Falcao (21.), Bernardo Silva (45., 56.)

Egyéb eredmények:

Lille – Saint-Étienne 1-1
Rennes – Paris Saint-Germain 0-1
Angers – Bordeaux 1-1
Lorient – Guingamp 3-1
Montpellier – Dijon 1-1
Nancy – Bastia 1-0
Toulouse – Nantes 0-1
Nice – Metz 0-0
Caen – Olympique Lyon 3-2

A bajnokság élcsapatai közül nyert a címvédő PSG, amely Julian Draxler első párizsi találatával fektette két vállra a Rennes csapatát. Draxler első PSG-s gólját itt tekinthetitek meg.
A Nice nagyon nem kezdte jól a “tavaszt”, hiszen odahaza nem bírt a Metz gárdájával, és ez mindenképpen blama Lucien Favre és csapata számára. Így a Monaco be is érte pontszámban a “Sasfiókákat”, és mivel a hercegségiek gólaránya sokkal jobb, át is vették a vezetést!

Íme a tabella:

Névtelen(forrás: eredmenyek.com)

Szerző: Draskovics Tamás