Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrika-kupa: Mahrez a hajrában mentett pontot Algériának – videóval

A gaboni Afrika Kupa második játéknapján mérkőzésén Algéria válogatottja Zimbabwe nemzeti tizenegyével csapott össze. Meglepetésre azonba a torna egyik favoritjának tartott Algéria csupán döntetlenre volt képes Zimbabwe ellen.

C2Oqg75WQAIVdA8

Algéria – Zimbabwe 2:2 (1:2)
Helyszín: Stade de la Rénovation de Franceville Vezette: Weyesa B. T. (etióp)
Gólszerzők: Mahrez (12., 82.) ill. Mahachi (17.), Mushekwi (29., büntetőből)
Sárga lapok: Belkhiter (28.) ill. Rusike (38.)
Kiállítás:

Algéria: M’Bolhi – Mandy, Belkhiter (Meftah 46.), Bensebaini, Ghoulam – Guedioura, Mahrez, Bentaleb, Brahimi – Soudani (Ghezzal 78.), Slimani. Szövetségi kapitány: Leekens

Zimbabwe: Mukuruva – Bhasera, Muroiwa, Costa, Zvirekwi – Phiri, Mahachi, Billiat, Katsande – Mushekwi (Malajila 78.), Musona (Rusike 12.). Szövetségi kapitány: Pasuwa

A “halálcsoportnak“ beharangozott B csoportban is kezdetét vette az Afrikai Nemzetek Kupája, Algéria – Zimbabwe találkozóval. A találkozót jobban is kezdte Zimbabwe, és az első komoly lehetőséget ők alakították ki. Billiat remek szólója után tüzelhetett kapura azonban  M’Bolhi hárítani tudta a kísérletet. Egy perccel később újabb Zimbabwe lehetőséget láthattunk, ezúttal is Billiat volt a főszereplő távoli lövéses a kapufán csattant. A 12. percben Algéria első komoly helyzetét gólra váltotta, a Leicester City két sztárjának összjátékát követően, Slimani passzolt Mahrez elé aki a kapufa segítségével a kapuba jutatta a labdát. 1-0! Zimbabwe négy perccel később válaszolt is az algériaik góljára és a csereként beálló Rusike remekül ugratta ki Mahachit aki a jobb alsó sarokba lőtte az egyenlítő gólt. Az egyenlítő gól után tovább folytatódott Billiat és Zimbabwe parádéja és újra közel kerültek ahhoz, gólt szerezzenek azonban M’Bolhi ezúttal is bravúrral hárított a 22. percben. A 28. percben komoly lehetőséghez jutott jutott Zimbabwe miután Belkhiter a tieznhatoson belül szabálytalankodott ellenfelével szemben, a játékvezető pedig büntetőt ítélt Zimbabwe együttesének. A megítélt büntető pedig Mushekwi higgadtan értékesítette esélyt sem adva az algériai kapusnak. A 31. percben Brahimi próbálkozott jó 35 méterről egy lövéssel azonban jócskán célt tévesztett az FC Porto sztárja.

Fordulást követően Algéria komoly nyomás alá helyezte a zimbabwei kaput, előbb a 48. percben Brahimi hatalams löketet eresztett meg kapura azonban a labda nem sokkal a felső léc fölé szállt. Az algériai védelemnek komoly gondot okozott Billiat semlegesítése aki az 53. percbe is komoly ziccerbe került azonban ezúttal is M’Bolhi védett világklasszis mozdulattal. Az 55. percben Bentaleb egyenlíthetett volna azonban kevéssel a kapu jobb oldala mellé lőtt. A 60. percben komoly egyenlítési lehetőséget szalasztott el Algéria válogatottja, miután egy szögletet követően Bensebaini érkezett remek ütemben azonban fejese a keresztlécen csattant. A hajrában Zimbabwe eldönthette volna a három pont sorsát és meglepetéssel indíthatta volna a tornát azonban az algériak portása M’Bolhi elképesztő formában védett és csapatát több alkalommal is a góltól mentette meg. A csattanó a hajrában érkezett mikor a Leicester City sztárja második gólját is megszerezte ezzel pedig pontot mentett Algériának a 83. percben. A kontinens legjobbja tehát duplával jelezte nem véletlenül lett Afrika legjobbja. Folytatás este 20 órakor a Tunézia – Szenegál rangadóval a B csoportban.

https://www.youtube.com/watch?v=SjVNAzD0liA

Képek: twitter.com