Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Döntetlen a ManUnited – Liverpool rangadón! – VIDEÓVAL

Az angol első osztályú labdarúgó bajnokság (Premier League) 21. fordulójának szuper-vasárnapját az angol futball egyik legnagyobb rangadója zárta le, ugyanis a Manchester United fogadta hazai környezetben a Liverpool együttesét. A két együttest a meccset megelőzően mindössze öt pont választotta el a bajnoki tabellán, így a szokásosnál is nagyobb tétje volt az északnyugat-angliai derbinek.

631750272Ibrahimovic gólja a Liverpool ellen (fotó: premierleague.com)

Premier League, 21. forduló:

Manchester United – Liverpool 1-1 (0-1)
Helyszín: Old Trafford – Manchester; Vezette: M. Oliver
Gólok: Ibrahimovic (84.) ill. Milner (27. – büntetőből)
Sárga lapok: Herrera (91.) ill. Lovren (31.), Wijnaldum (61.), Firmino (91.)

Manchester United: De Gea – Valencia, Jones, Rojo, Darmian (Fellaini 76.) – Carrick(c) (Rooney 46.), Herrera, Pogba – Martial (Mata 65.), Mkhitaryan, Ibrahimovic. Vezetőedző: J. Mourinho

Liverpool: Mignolet – Alexander-Arnold, Lovren, Klavan, Milner – Henderson(c), Wijnaldum, Can – Lallana, Firmino, Origi (Coutinho 61.). Vezetőedző: J. Klopp

A mai mérkőzést baljós előjelek előzték meg a Liverpool háza táján, ugyanis Nathaniel Clyne bordasérülés miatt kényszerült kihagyni a találkozót, míg Joel Matipot egy kissé ködös sztori miatt volt kénytelen mellőzni Jürgen Klopp (a kameruni szövetséghez és az Afrika-kupához van köze a dolognak).
Ettől függetlenül jól kezdte a meccset a Liverpool, a mérkőzés első 10 percében többet volt a labda a rikító mezben játszó vendégeknél. Igazi helyzet azonban csaknem húsz percig nem alakult ki, egyedül Lovren rövid hazaadása borzolta a kedélyeket. A 19. minutumban viszont ziccer alakult ki a liverpooli kapu előtt, ugyanis Pogba kapott kiváló labdát Mkhitaryantól, ám mellé trafált a francia. Rákapcsolt a ManUnited, ám mégis a Liverpool jutott közvetlen gólszerzési esélyhez: a 27. percben egy szöglet után Pogba kézzel ütötte el a labdát Lovren elől, amiért Michael Oliver habozás nélkül a büntetőpontra mutatott. A megítélt 11-est James Milner értékesítette kíméletlenül. 0-1!
A 33. percben szabadrúgáshoz jutott nagyon jó helyen az MU, szinte a tizenhatosról lőhetett Ibrahimovic. Rá is zúdította a svéd, de Mignolet hatalmas bravúrral hárított! A 41. percben Mkhitaryan ugrott ki a labdával, kissé kiszorított helyzetből lőtt, de Mignolet ismét a helyén volt! Így végül maradt a 0-1 a félidőre, liverpooli vezetésnél fordultak a felek.

A második játékrészre Mourinho változtatott, pályára küldte ugyanis Wayne Rooney-t Carrick helyére. A félidő első lehetősége a 49. percben adódott, Divock Origi lövése ment alig mellé, miután megpattant Jones-on. Az 55. percben már a másik kapu előtt akadt némi veszély, Mkhitaryan léphetett ki, de ellőtte a labdát a kapu előtt! A Liverpool védekezett inkább, a United támadott, de az eredmény tükrében nem is volt ez meglepő. Jürgen Klopp pályára küldte Phil Coutinhót is, aki a 61. percben csodás passzal lepte meg Firminót, de a brazil löketét kivédte De Gea. Hiába volt helyenként nagyon nagy a Manchester United labdabirtoklási fölénye, kevés igazán éles ziccerre futotta részükről. Ahogy a manchesteriek egyre inkább támadtak, sorra léptek pályára a támadójellegű cserék, úgy volt egyre inkább módja a Liverpoolnak arra, hogy kontrázzon. A 75. percben egy ilyen után szerezhetett volna gólt Wijnaldum, de fejese a kapu fölé repült.
A helyenként kifejezetten nagy MU-nyomást a 84. percig bírta a Liverpool: ekkor Rooney beadása után a csereként beállt Fellaini fejelt kapufát, a lepattanót megszerezték a hazaiak, majd egy újabb beadást már a kapuba fejelt Ibrahimovic. 1-1! A mérkőzés hajrájában óvatosabbá vált mindkét csapat, a United sem forszírozta annyira a támadást, mint addig. A meccs legvégén mindkét csapat előtt adódott néhány kisebb esély, de az eredmény már nem változott. Igazságos döntetlen született az északnyugat-angliai derbin.

A bajnokság állása a 21. kör után:

Névtelen(forrás: eredmenyek.com)

Videón a Liverpool – MU meccs góljai:

http://www.dailymotion.com/video/x58lkwk_all-goals-highlights-manchester-united-1-1-liverpool-15-01-2017_sport

Szerző: Draskovics Tamás