Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: A Fior lejátszotta a Juventust!

Elérkezett ez az idő is. A huszadik forduló legnagyobb rangadója egyenesen Firenzéből. A Fiorentina találkozik a Juventus együttesével. Igazi “old school” olasz rangadó ez, amelynek van múltja. A Juve jelenleg egy ponttal és egy kevesebb mérkőzéssel vezeti a tabellát a Roma előtt, míg a lilák a kilencedik helyen tanyáznak.

higuain-borja-valero-fiorentina-juventus-getty-images_mtxactlv6xkd1oca9w4l8ifya

Fiorentina – Juventus 2:1 (1:0)
Helyszín: Firenze, Stadio Artemio Franchi Játékvezető: Banti (olasz)
Gólszerzők: Kalinic (37.), Badelj (54.) ill. Higuaín (58.)
Sárga lap: Vecino (29.), Chiesa (53.), Kalinic (90.) ill. Sturaro (26.), Chiellini (33.), Alex Sandro (82.), Bonucci (88.), Dybala (94.)
Piros lap: – 

Fiorentina: Tatarusanu – Astori, Rodriguez, Sanchez – Olivera, Badelj, Vecino, Chiesa, Valero, Bernardeschi – Kalinic Vezetőedző: P. Sousa

Juventus: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Cuadrado, Khedira, Marchisio, Sturaro, Alex Sandro – Dybaa, Higuain Vezetőedző: M. Allegri

 Igencsak bekezdett a Fiorentina. Az első tíz percben olyan tűzijátékot rendezett a Juve kapuja előtt, mint amilyet csak újévkor szokás. Vecino háromszor is megdolgoztatta Gigi Buffont, akinek még a kapufa is segítségére volt egyszer. Miután a vendégek átvészelték a megpróbáltatásokat, kicsit konszolidálódtak az erőviszonyok, viszont a Fior még mindig dominált. Egészen a félidő végéig. Kezükben tartották a középpályát, ami kulcsfontosságú volt annak érdekében, hogy se Higuainhoz, se Dybalahoz ne jusson el egy labda se. Ellenben Kalinichez bőven felértek a bogyók és köszönte is szépen. Miután Bernardeschi megszerezte Alex Sandro elől a játékszert, ugratta ki a horvát válogatott csapattársat, aki a hosszúba rúgta el a lasztit. A Juventus ezzel egy gólos hátrányba került. Érdekes adat, hogy egyetlen egyszer találta csak el a kaput a zebracsorda és kevesebb, mint 40%-ban birtokolta a labdát. A lilák lejátszották őket.

A második félidő úgy kezdőött, ahogy az első befejeződött. A Fiorentina magabiztosan focizott, míg a Juve kereste csak önmagát, ennek eredménye pedig az lett, hogy alig telt el kilenc perc, már 2:0 volt az eredményjelzőn. Badelj volt eredményes. A vendégek ekkor gyújtották be a rakétákat. Már amennyire betudták. Higuaín betalált alig négy percre a bekapott gól után, de az is inkább a lilák védelmének a bizonytalansága miatt történt, mintsem a Juve kidolgozott támadásának. Allegri érezte, hogy bajban van a haza, ezért nem volt rest beküldeni az összes támadóját. Egyszerre volt a pályán Mandzukic, Dybala, Pjaca és Higuaín is. Ám mindhiába. A Fior állta a sarat a végégig. Igazi olasz rangadóvolt ez, rettentően kemény összecsapások voltak, sok sárgával megtarkítva.

Szerző: Borbély Szabolcs