Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Otthon nyert a Napoli,a Lazio és a Sassuolo!

A délidőben lejátszott találkozó után tovább folytatódtak az olasz bajnokság izgalmai. A délután a lépett pályára a Lazio, a Napoli és a Sassuolo is. Most az ő találkozóikat nézzük át. 

mertens.napoli.gol.torino.2017.750x450

Napoli – Pescara 3:1 (0:0)
Helyszín: Nápoly, San Paolo Játékvezető: Gavillucci (olasz)
Gólszerzők: Tonelli (47.), Hamsik (49.), Mertens (85.) ill Caprari (95.)
Sárga lap: Tonelli (43.)
Piros lap:

Napoli: Reina – Strinic, Albiol, Tonelli, Hysaj – Hamsik Jorginho, Zielinski – Insigne, Mertens, Callejon Vezetőedző: M. Sarri

Pescara: Bizzari – Crescenza, Zuparic, Coda – Benali, Cristante, Bruno, Memushaj, Verre – Caprari, Gilardino Vezetőedző: M. Oddo

Mint látható a kezdőkben, a vendégeknél egyből szerepet kapott a veterán Gilardino, miután elhagyta az Empolit, míg a hazaiaknál Pavoletti még nem került bevetésre. Talán jobb is volt így, hiszen a helyén játszó Mertens góllal jelentkezett ismét. Maradjunk csak az elején. Szóval az első félidőben a Napoli lemosta játékban az ellenfelét, csak éppen nem tudta bevenni annak a kapuját. Igaz, csak egyszer sikerült eltalálni azt. A többi próbálkozás vagy elakadt egy lábban, vagy pedig fölé- mellé ment. A szünetre 0:0-s állásnál mentek le a csapatok. A második játékrészre azonban már minden összejött a hazaiaknak. Két perc leforgása alatt eldöntötték a találkozót. Előbb Tonelli, majd a csapatkapitány, Marek Hamsík vette be Bizzari kapuját. Erre csak egy büntetőből szerzett találattal tudott válaszolni Caprari. Azonban a szépítés csak a 95. percben jött így erre építeni már nem lehetett. A Napoli nagyon simán nyerte meg a mérkőzést.

Lazio – Atalanta 2:1 (1:1)
Gólszerzők: Savic (46.), Immobile (68.) ill. Petagna (21.)

A forduló kisrangadója címet is viselhette ez a párharc. A Lazio remek formában fogadta a szezon meglepetéscsapatát, az Atalantat. Az első félidőt helyzetek számában a hazai gárda nyerte. Rengetegszer próbálkoztak és nyomás alatt tartották a vendégeket. Ennek ellenére Petagna révén megszerezte a vezetést az Atalanta. Az egyenlíts már az első félidőben megtörtét Savic révén. Pont a hosszabbítás legvégén. Nem kellemes dolog ez.A római gárda ezen erőt merítve tovább ütötte a vasat. Meg is lett a gyümölcse a támadásoknak, mert Immobile révén, büntetőből meg tudta szerezni a vezetést Inzaghi csapata és ezzel együtt a három pontot is.

Sassuolo – Palermo 4:1 (2:1)
Gólszerzők: Matri (15., 66.), Ragusa (24.), Politano (83.) ill Quiason (8.)

Négy hónap kihagyás után tért vissza a hazaiak keretébe, D. Berardi . És milyen jól tette, hogy felépült. A csapatának nagy szüksége volt rá, hiszen már a 8. percbe hátrányba kerültek. A bekapott gól után azonban vért ihattak, mert nagyon agresszíven és jól támadtak, aminek az eredményeképpen négy gólt is be tudtak rámolni Baloghéknak. Berardi két gólpassz osztott ki. A hazaiaktól ki kell emelni Matri teljesítményét. A veterán támadó két találattal vette ki a részét a csapat győzelméből.

Sampdoria – Empoli 0:0 (0:0)
Gólszerzők: – 

Az eredmény egy kicsit megtévesztő. Nem egy unalmas, gól nélküli találkozót láthattunk. Sőt, egy büntető ki i maradt a vendégek részéről, Mchedlidze hagyta ki. Játékvezetői részről nem volt egy egyszerű találkozó, eléggé faragták egymást az emberkék. A játék képe alapján igazságos eredmény született. Sokat próbálkoztak a csapatok, de egyik sem tudott semmiben a másik fölé emelkedni.

Szerző: Borbély Szabolcs