Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Monaco: 45 milliós kínai ajánlat Falcaoért? Elutasítva!

A Kínai Szuper Liga labdarúgó csapatai csak nem állnak le, továbbra is csillagászati összegekkel bombázzák az európai klubokat és játékosaikat. Sajtóhírek szerint most a másodvirágzását élő Radamel Falcaónál próbálkozott be egy távol-keleti egyesület, de a játékost foglalkoztató AS Monaco visszakézből elutasította az ajánlatot.

radamel-falcao-monaco-falcao_3757551Idén már 12 bajnoki gólja van Falcaónak (fotó: Sky Sports)

Az értesülés a neves francia laptól, a L’Équipe-től származik. A forrás megemlíti, hogy a szóban forgó kínai klub a Tianjin Quanjian csapata volt, és a dúsgazdag egyesület 45 millió fontnak megfelelő összeget se sajnált volna a kolumbiai támadó megvételére!

Azonban mielőtt a Monaco szurkolói fellélegeznének, nem árt megemlíteni, hogy a hírek szerint nem zárkózna el Falcao eladásától a hercegségi klub. A Monaco alelnöke, Vadim Vasilyev ugyanis a következőt nyilatkozta:

“Nekem vezetőként kell gondolkoznom. Nyilván címek és trófeák megnyerése a célunk, de vannak különleges szituációk. Csak nagyon kevés olyan klub létezik a világon, amely megengedheti magának, hogy bármilyen ajánlatot visszautasítson…”

Ebből ítélve azok a spekulációk kaptak szárnyra, melyek szerint az ASM megválna támadójától megfelelő ajánlat esetén, de ehhez a kínai klubnak mindenképpen emelnie kell a tétet.

Érdekes adalék a történethez, hogy a Quanjian idén már nyélbe ütött egy nagy horderejű transzfert, ugyanis ők orozták el a Juventus orra elől Axel Witselt, a belga válogatott középpályást. Sőt, a Sky Sports értesülései szerint az említett klub volt az a meg nem nevezett egyesület is, amely Diego Costának kínált évi 30 millió fontos fizetést a közelmúltban.

Szerző: Draskovics Tamás