Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nem látnák szívesen Drogbát a marseille-i drukkerek

Didier Drogba az utóbbi másfél évtized egyik legjobb csatára, ezt nyugodt szívvel állíthatjuk. Az elefántcsontparti támadó közel háromszáz gólt szerzett klubkarrierje során, számtalan trófeát gyűjtött be mindenkori csapataival, és egyéni elismerésekben sem szenvedett hiányt. A 38 esztendős Drogba nemrégiben megszellőztette, hogy szívesen visszatérne korábbi állomáshelyére, az Olympique Marseille csapatához, de a tegnapi Monaco elleni rangadón konkrét üzenetet intéztek egykori kedvencükhöz az OM szurkolói.

BT Sport. Football. UEFA Cup Final. Gothenburg. 19th May 2004. Valencia CF 2 v Olympic Marseille 0. Didier Drogba of Marseille.Drogba a 2004-es UEFA-kupa-döntőn

Az elefántcsontparti Didier Drogba csupán egyetlen szezont töltött a francia Olympique Marseille együttesénél, de ez az egy év is felejthetetlenre sikeredett. A 2003-2004-es szezonban az akkor 25 esztendős támadó 55 mérkőzésen 32 gólt termelt a fehér-égszínkékek színeiben, és tevékeny részese volt az OM feledhetetlen UEFA-kupa-menetelésének, ahol az együttes beverekedte magát a döntőbe is. A finálét végül elveszítették Drogbáék, de a marseille-i szurkolók egy életre szívükbe zárták a “Ló” becenévre hallgató gólfelelőst.

Legalábbis akkor úgy tűnt. Ám most, 12 esztendővel később egészen más szelek fújnak a Vélodrome-ban. Hiába jelentette ki Didier Drogba, hogy szívesen megtartaná ígéretét, és visszatérne a Marseille-be, hogy újra sikerre vezesse a délieket (Drogba nyilatkozatáról IDE kattintva olvashattok), a szurkolók vasárnap este üzentek az elefántcsontpartinak:

C2PDwJ-XgAQwEkF(fotó: goal.com)

“Drogba, ne mondogasd tovább, hogy mennyire szereted az OM-et! Annyi pénzt keresel egy hónapban, amennyit mi egész életünkben sem fogunk. Fejezd be önmagad sajnáltatását és menj vissza Kínába!” – szól az üzenet.

Ebből ítélve a marseille-i drukkerek nehezen bocsátják meg Drogbának, hogy 2012-ben nem egyenesen hozzájuk vezetett az útja a Chelsea után, hanem a dúsgazdag Shanghai Shenhuához igazolt egy évre, majd megjárta Törökországot és az Egyesült Államokat is.

A Marseille trénere, Rudi Garcia is sokat sejtető kijelentést tett a csatár ügyében:

“Igen, ő egy csodálatos játékos volt, amikor Marseille-ben futballozott. Ám azt gondolom, néha jobb meghagyni a szép emlékeket szép emlékeknek…”

Nyolc évvel ezelőtt bejárta a világsajtót, hogy az OM szurkolói Didier Drogba visszaigazolására gyűjtenek, a hírek szerint körülbelül 1 millió eurót sikerült összekaristolniuk erre a célra. Hiába a romantikus történet, ma már egyáltalán nem úgy néz ki, hogy Drogba következő állomáshelye a Stade Vélodrome lesz..

Szerző: Draskovics Tamás