Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pochettino: Kína felborította a piacot

A Tottenham Premier Leauge-t szeretne nyerni, ehhez viszont le kell taszítania a Chelsea-t az első helyről. A Kékeknél olyan probléma léphet fel, ami a Spursnál elképzelhetetlen, és ez könnyen a malmukra hajthatja a vizet.

mauricio-pochettino

A kínai piac egyre erősödik, és elképesztő ajánlatokat tesznek le a játékosok elé. Hiába van remek fizetésük az európai top-ligákban, az ázsiaiak még erre is rátesznek egy lapáttal, amire még a legnagyobb sztárok sem tudnak nemet mondani. A Chelsea-nél jelenleg Diego Costa ügye húzódik jócskán el, mivel őt is vinnék a kínai ligába. Conte ki is hagyta a legutóbbi mérkőzésen a keretből, ám ezt azzal magyarázta, hogy a labdarúgó hátsérüléssel bajlódik.

Pochettino elmondta, hogy csapatában ilyen nem fordulhat elő, mint a Chelsea-nél, mivel egyik játékosa sem vágyik a Kínába. Bízik benne, hogy az atmoszféra, amit kialakított az mindenki számára megfelelő, így csak arra kell koncentrálniuk, hogy a szezon végén ők emelhessék fel a Premier League megnyeréséért járó serleget. A legutóbb a West Brom elleni diadallal egy újabb lépést tettek e cél felé. Ám ehhez kell az is, hogy a jelenleg listavezető Chelsea értékes pontokat veszítsen el.

Hétvégén a súlyos vereséget szenvedő Manchester City lesz az ellenfelük. A találkozóra nagyon magabiztosan készülnek, mivel a nagy arányú győzelem rendesen feltüzelte a játékosokat.

kép: ibtimes.co.uk

Nagy Gábor